Rnić je pred začetkom sezone 2010/11 sklenil štiriletno pogodbo s Celjani, pred tem pa je igral za Gorenje.

"Rniću se je pokazala priložnost, da zaigra v najmočnejši ligi na svetu in glede na to, da se s pogoji, oziroma odškodnino, ki nam je zato ponujena, strinjamo, smo to ponudbo sprejeli. Rnića smo sicer želeli v ekipi za naslednjo sezono, vendar smo takšno priložnost vsi skupaj morali sprejeti. V kratkem bomo imeli za njegovo mesto drugo rešitev, Rniću pa smo za njegov prispevek v naši ekipi hvaležni in mu seveda želimo vse najboljše v novi sredini," je dejal direktor celjskega kluba Roman Pungartnik.

"Dobil sem ponudbo, ki je enostavno nisem mogel zavrniti. Verjetno je želja vsakega igralca, da enkrat zaigra v bundesligi. Meni se je ta priložnost ponudila že zdaj in glede na ostale pogoje, ki mi jih je ponudil Göppingen, mi ni preostalo drugega, kot da to sprejmem. Hvaležen sem tudi celjskemu klubu in vodstvu, ki mi ni delalo nobenih težav, tako da smo se zelo korektno in hitro dogovorili. Zelo mi je žal, tu sem se počutil dobro, ne glede na vse težave, ki smo jih letos imeli. Celju, ki je velik klub, sem zelo hvaležen za priložnost in prepričan sem, da bo že naslednjo sezono ponovno osvojil naslov slovenskih prvakov. To mu iz vsega srca tudi želim, kot tudi to, da se v evropski ligi prvakov vrne tja, kjer mu je mesto," je dejal Rnić.

Vodstvo celjskega kluba bo v naslednjih dneh bržkone sklenilo sodelovanje s srbskim trenerjem Vladanom Matićem. Nekdanji trener Picka Szegeda in pomočnik selektorja madžarske reprezentance je trenutno strateg Ferencvarosa iz Budimpešte, po koncu sezone pa se bo bolj ali manj zagotovo preselil v mesto ob Savinji. Pred dnevi se je že sestal z vodstvom celjskega kluba in si ogledal odločilne boje na zaključnem turnirju za slovenski pokal v Celju, kjer so njegovi bodoči varovanci zasedli zadnje mesto.