Najbolj natrpan in glede kakovosti dirk tudi najbolj izboren program so imeli kolesarji Adrie Mobila. Zanimivo, da je prav na vseh manjkala le pika na i. Blaž Jarc z 11. mestom na Circuit Sarthe v Franciji, Tomaž Nose z 12. mestom po pokrajini Insubria, 14. na VN Lugana, 16. mestom na Coppi & Bartali in 19. mestom na Giro dell' Apennino, Mitja Mahorič s 13. mestom na Giro del Friuli ter s 16. mestom povratnik Blaž Furdi na Circuit Sarthe so jasno pokazali, da so ob boku ekip Pro Toura. Med ekipami pa so celo 15. na Europa Touru. V razredu UCI kontinental so celo tretji.

Kolesarji Perutnine so 25. ekipa uvoda ET, zasedba Save pa 36. Okrepljena Perutnina Ptuj je s prihodom Jureta Golčerja in Gregorja Gazvode dobila še večjo udarnost. Predvsem sta v pomoč najboljšemu hribolazcu Robertu Vrečerju, ki je s tremi mednarodnimi UCI zmagami tudi najvišje (25. mesto) med posamezniki na lestvici UCI Europa Toura, kjer manjkajo le kolesarji elitnih 18 ekip ProToura. Na tej lestvici vodi Francoz Voeckler, Jure Kocjan pa je kot najboljši Slovenec celo peti. Med Savčani izstopata predvsem Jure Zimšek in novinec Luka Mezgec, edini, ki je že okusil slast mednarodne zmage, preteklo nedeljo pa je slavil znova tudi med svojimi gorskimi kolesarji v Vrtojbi. Njihov novi športni direktor Matej Stare bo prav v domačem Šenčurju odpeljal poslovilne kroge.

Prav vsi zgoraj omenjeni bodo, verjetno tudi s Tadejem Valjavcem, glavni akterji uvodnega spektakla v Šenčurju, za katerega velja med poznavalci vsaj toliko zanimanja kot za domače vrhunce z dirko Po Sloveniji, VN Kranja, klasiko Zagreb-Ljubljana in državnim prvenstvom. V Šenčurju bo še najbolj oslabljena mlada vrsta Radenske z novim trenerjem Markom Polancem. Njihova najboljša Jan Polanc in Klemen Štimulak sta nosilca prenovljene reprezentančne zasedbe mlajših članov, ki te dni že branijo zmagovalno lovoriko UCI pokal narodov. Štimulak pa je bil včeraj na La Cote Picardie z dosežkom kariere deveti. Mlada zasedba še ni tako zrela kot lanska šampionska zasedba Jarc, Furdi, Mezgec, Jan Tratnik in Marko Kump. Medtem ko je Idrijec Tratnik v dresu Quick.Stepa včeraj kot eden najmlajših profijev v ProTouru na 51. Brabantski puščici zaradi neprevidnih gledalcev padel in si huje poškodoval koleno že pred štartom, je Novomeščan včeraj s tretjim mestom v uvodni etapi 26. Vulete po Kastiliji in Leon dosegel največji uspeh v novem klubu Geox. "Poskušal bom še več, saj se res dobro počutim," si zmag želi Marko Kump, ki je v Šenčurju slavil leta 2009.