Športno društvo Mozirje in park cvetja Mozirski gaj sta sklenila dogovor, da bo znamenita gredica v obliki mavrice v Mozirskem gaju postala „Prehodna gredica“. Posvečali jo bodo aktualnima zmagovalcema (v ženski in moški konkurenci) MM Mozirja. Ob gredici bo nameščena posebna tabla, kjer bosta navedeni imeni najhitrejše polmaratonke in najhitrejšega polmaratonca.

Sodelujoči so združili moči predvsem zato, da bi v Mozirje privabili še več obiskovalcev, ki se želijo gibati v lepi, neokrnjeni naravi.

„Zavedamo se pomena ohranjanja čiste narave, saj to pripomore h kvaliteti bivanja in boljšemu počutju. Pozdravljamo tudi vse, ki z gibanjem v naravi skrbijo za svoje zdravje. V praksi to dodatno izkazujemo z odločitvijo, da s Prehodno gredico posebej počastimo tekačice in tekače, ki sodelujejo na MM Mozirja,“ je povedal Darko Bele, predsednik Ekološkega hortikulturnega društva Mozirski gaj.

„Sodelovanje z Mozirskim gajem je za nas veliko priznanje. Prehodna gredica za nas pomeni tudi rast, saj bo dobro obiskani park nudil dodatno promocijo za naš dogodek in za tek na splošno,“ je zadovoljen Robert Brezovnik, član ŠD Mozirje in glavni organizator MM Mozirja.

Posebna zanimivost Prehodne gredice je še v tem, da je prav zares prehodna. Lok mavrice je namreč razpet nad sprehajalno potjo. Obiskovalec Mozirskega gaja se bo sprehodil pod njo in hkrati opazil, da je posebej posvečena tekačem. Ob gredici bo lahko prebral tudi, kdo je bil najhitrejši na zadnjem MM Mozirja in kdo so bili zmagovalci preteklih let.

Organizatorji načrtujejo v zvezi s tem tudi poseben protokol. Zmagovalca bodo s kočijo prepeljali od cilja MM Mozirja do vhoda v Mozirski gaj, od koder bosta v spremstvu organizatorjev, sponzorjev in novinarjev odšla do Prehodne gredice, kjer bo slavnostno odkritje njunih imen.

Leta 2010 je bilo na MM Mozirja prijavljenih 365 tekačev, za letošnje leto pa organizatorji optimistično napovedujejo, da bo to število vsaj podvojeno. Prijave za tek na 21, 11 in 6 kilometrov, ki bo v soboto, 4. junija 2011, že zbirajo na prenovljeni spletni strani na naslovu www.mm-mozirja.com.