Kot je poročal športni časnik Gazzetta dello Sport, mora kolesarstvo "dokončno sprejeti ustrezne ukrepe". Kot je na torkovem sestanku Conija dejal predsednik Gianni Petrucci, "mora predsednik italijanske kolesarske zveze Renato Di Rocco zaukazati: prenehajte s tem, saj vam nihče več ne verjame".

"Zmeraj, ko se že razveselimo kakšnega uspeha, sledi nekaj dni zatem razočaranje zaradi dopinga," je dejal 65-letni Petrucci. Od leta 2000 so kar 65 italijanskim kolesarjem dokazali jemanje dopinga, s čimer je ta država rekorderka po številu kršitev. Po olimpijskih igrah v Pekingu 2008 so Davideju Rebellinu tudi odvzeli srebrno odličje zaradi naknadno dokazane zlorabe krvnega dopinga cera.

Odzvala se je tudi kolesarska zveza Italije: "Na svetovnem kongresu septembra v Koebenhavnu bomo predlagali podvojitev kazni ob kršitvah z dveh let prepovedi nastopanja na štiri." Di Rocco je še dejal, da se Italija prav tako zavzema za dosmrtno prepoved opravljanja vseh funkcij v športu tistih trenerjev, zdravnikov in spremljevalcev, ki so jim dokazali, da so imeli opravka z dopingom.