Kot je danes sporočila uprava tega straškega pohištvenega podjetja, ki je od srede marca v postopku prisilne poravnave, so se težave v omenjenih brežiških hčerinskih družbah zaradi izpada prihodkov pri neizpolnjenih naročilih še poglobile, obstoječe terjatve pa kljub letošnjemu vnovičnemu zagonu proizvodnje ne zadostujejo za nadaljevanje njunega poslovanja.

Družbi imata že dalj časa blokirane račune, zato delavcem niso mogli izplačati plač, ob tem pa je upravi ostal le še predlog stečaja, tako za Pohištvo Brežice z 69 zaposlenimi, kjer je že tekel postopek likvidacije, kot za z njim povezano invalidsko podjetje Intarzija, ki zaposluje približno 45 delavcev.

Novolesova uprava je od nastopa mandata 23. februarja skušala izpeljati decembra začeto likvidacijo družbe, vendar pa nastalega položaja v okviru likvidacijskega postopka kljub vsem vloženim naporom ni bilo moč izpeljati, ugotavlja v sporočilu.

Takoj po vnovičnem zagonu proizvodnje v Brežicah je začela iskati kupce za tamkajšnje nepremičnine, a zanje ni bilo zanimanja. Tudi njihova trenutna tržna vrednost ne dosega praga ekonomske upravičenosti prodaje, celotni kapital družbe pa ne zadostuje za poplačilo vseh obveznosti in za selitev proizvodnje v Stražo, kar je predvideval prvotni likvidacijski načrt, so še sporočili iz Straže.