Mednarodna kolesarska zveza (Uci) in Mednarodna protidopinška agencija (Wada) pred razsodiščem v Lozani izpodbijata odločitev kolesarske zveze s Pirenejskega polotoka, ki je kolesarja Contadorja oprostila dopinških sumov. Contador bi tako lahko nastopil na dirki po Franciji, ki jo je že trikrat dobil, lani tudi z domnevno pomočjo nedovoljenega sredstva, klenbuterola. Povsem jasno pa je, da bo pred tem nastopil na dirki po Italiji, saj potem, ko ga je španska zveza oprostila obtožb, lahko tekmuje.

Contador se zagovarja, da je klenbuterol v telo vnesel nehote, z uživanjem pokvarjene govedine. Takšno stališče zagovarjajo tudi v španski kolesarski zvezi. Odvetnik Sanz je optimističen glede epiloga primera, prav tako pa je prepričan, da razpolagajo z dovolj trdnimi dokazi, s katerimi bodo ovrgli vse obtožbe, ki kolesarja bremenijo zlorabe prepovedanih snovi.

"Sem precej optimističen. Odločitev španske zveze sloni v celoti na pravu in dejstvih, zato sem prepričan, da bo Cas zanesljivo prišel do enakega zaključka, do katerega smo se dokopali tudi mi, " je dejal Sanz v izjavi za špansko tiskovno agencijo Europa Press. "V Španiji celo veljajo strožja protidopinška pravila kot drugod po svetu. Zato bo razsodba na nek način pomenila pregled dela v Španiji na tem področju. Po mednarodnih kuloarjih se govori, da so na odločitev španske zveze vplivali politika in mediji, kar se v resnici nikoli ni zgodilo," je ugibanja o pritiskih zavrnil Sanz.