Dylan je na nedeljskem koncertu v največjem in najbolj "zahodnjaškem" vietnamskem mestu Hošiminh izpustil pesmi "Blowin' in the Wind" in "The Times They Are A-Changin", ki ju je posvojilo ameriško mirovniško gibanje proti vietnamski vojni v 60. in prvi polovici 70. let minulega stoletja. Obeh pesmi ni bilo na repertoarju tudi na koncertu v Pekingu, ena pa je umanjkala tudi na koncertu v Šanghaju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po mnenju vodje azijske podružnice organizacije za človekove pravice Human Rights Watch Brada Adamsa to kaže, da je Dylan popustil cenzuri kitajskih in vietnamskih oblasti, saj naj bi mu te "ukazale, kaj naj poje" in zato bi ga "moralo biti sram". Adams je še dodal, da je "to jasno sporočilo njegovim oboževalcem v Vietnamu, da ima komunistična partija vpliv tudi na heroje ameriških civilno-družbenih gibanj".

Kot so povedali pri podjetju Saigon Sound System, ki je skrbelo za promocijo koncerta v Vietnamu, je bil eden izmed pogojev za koncert predložitev seznama pesmi oblastem in ta pogoj je bil s strani organizatorjev sprejet. Prodana naj bi bila približno polovica od 8000 vstopnic po ceni približno 35 evrov, kar sicer predstavlja povprečno vietnamsko mesečno plačo.

Eden od obiskovalcev koncerta, vietnamski veteran Chuck Searcy, je dejal, da je Dylan Vietnamcem poznan predvsem kot pomemben mednarodni ustvarjalec in ne toliko po protivojnih tematikah določenih svojih pesmi. Približno polovica 86 milijonskega Vietnama je mlajša od 30 let in nima politične povezave z obdobjem Dylanovega vzpona med zvezde, je še dodal Searcy.

Dylanov nastop v Vietnamu je sledil marčevskima koncertoma ameriške fantovske skupine Backstreet Boys, ki naj pritegnila približno 30.000 obiskovalcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.