"Počitek z le enim treningom dnevno ob koncu sezone je dobro del in očitno sem tudi to spoznala prepozno. Veliko sem si pomagala tudi z izkušnjami, tudi v hudi odjugi in klancih, kjer jih do zdaj nisem marala. Ko sem bila energetsko izpraznjena, sem tudi bolj začela uporabljati taktiko. Pri tridesetih bolj veš, kaj delaš. Kot pa z zaletavostjo pri petindvajsetih," je Petra ugotavljala o zadnjih tekmah.

Pravi, da se ne bo premislila. Želi uživati brez tekmovalnega stresa, z malim veseljem. Tudi tako kot so tekači v Rovaniemiju srečali najbolj poznanega moža s tistih krajev. "Ko smo ga srečali, sem bila kot majhen otrok. In tudi pri drugih tekačih, ki so že starejši tridesetletniki, sem opazila, da se je prebudil otrok v njih. Božiček mi je obljubil, da pride s posebnim darilo ob sedmih na božični večer. Ker je slišal, da sem pridna." Tudi drugače je bila zelo pridna. Na Barentsu so jo nagradili s 1000 evri za vsako od štirih zmag in z 10.000 evri za skupno zmago. Torej skoraj eno tretjino bruto zneska prisluženega v letošnji sezoni svetovnega pokala (53.244 evrov) ter skoraj toliko, kot je prislužila Vesna Fabjan (15.800), in več od zaslužka Katje Višnar (9730 evrov). 

Nemški Köln z virtualnim branilcem

Tekma med Borussio iz Mönchengladbacha in Kölnom v Porenju vedno pritegne veliko pozornosti. To je namreč največji lokalni nogometni derbi v tem delu Nemčije. V zadnjem času ima na derbijih več uspeha Borussia, čeprav je na lestvici nemške lige za Kölnom, zaseda celo zadnje mesto. Tudi ta konec tedna je Borussia premagala kozličke in to s kar 5:1. Že drugič je velike tekmece v tej sezoni premagala z visoko razliko, prvič jeseni s 4:0 v Kölnu. Čeprav Milivoje Novakovič, Mišo Brečko in soigralci v zadnjem času igrajo dobro, so imeli na derbiju znova zavezane noge. To velja predvsem za levo stran obrambe, ki je delala neverjetne napake. Temu primerno je bilo razpoloženje po tekmi. Tako je Novakovič, ki je dosegel edini gol za Köln, jezno brcnil v vrata na stadionu in ob tem preklinjal, Lukas Podolski, ki mu ni pomagal niti novi kapetanski trak, se je opravičeval za slabo igro, levi bočni nogometaš Christian Eichner se je norčeval iz svoje predstave ("Imeli smo le virtualnega levega bočnega branilca."), medtem ko so navijači besneli. Moti jih predvsem, da Köln v gosteh igra veliko slabše kot doma. Edina sreča v nesreči za kozličke je, da bodo naslednjo tekmo igrali na svojem stadionu, na katerem se veliko bolje znajdejo. V goste jim prihaja Stuttgart, neposredni tekmec v boju za obstanek.