Po pravi blamaži Reala na jesenskem srečanju na Nou Campu (5:0 za Barcelono), sobotno srečanje z veliko večjo mero navdušenja pričakujejo navijači katalonskega moštva. Aktualni španski prvaki so v zadnjih letih že kar nekajkrat pošteno osramotili svoje rivale iz Madrida, a veselje jim na Santiagu Bernabeu tokrat lahko prepreči eden izmed največjih trenerjev na svetu, Jose Mourinho. Kljub temu mnogi verjamejo, da je "petica“ na Nou Campu vsaj malenkostno prizemljila tudi Portugalca .

Šal na račun Mourinha po visokem porazu v Barceloni ni primanjkovalo. (Foto: splet)

Tako Mourinho kot vsi navijači belega baleta sedaj že z nestrpnostjo kujejo maščevanje. V primeru, da mu to v soboto spodleti, bo imel v letošnji sezoni v samo 18 dneh vsaj še eno priložnost, ob uspehu obeh moštev v četrtfinalu lige prvakov pa celo tri.

"El clasico" bo tako v naslednjih dneh glavna tema pogovorov po vsej Španiji, česar se zelo dobro zavedajo tudi oglaševalci. Tako pred derbijem mestne avtobuse katalonske prestolnice krasijo podobe Barceloninih zvezdnikov Puyola, Xavija, Valdesa, Piqueja in Ville, z razprtimi dlanmi. Na dlaneh imajo nogometaši napisane črke, ki sestavljajo besedo "units“, kar v katalonščini pomeni združeni. Igralci so fotografijo posneli, ker sodelujejo v kampaniji za zdravstveno zavarovanje, čeprav v resnici prav vsak ve, komu se s svojimi gestami posmehujejo.