Občutki po dirki?

To je bila prava katastrofa. Dirko začneš z drugega mesta, se boriš, voziš na vso moč in na koncu prideš v cilj kot sedmi. Najbolj so me skrbele pnevmatike, ki so prehitro začele popuščati, zato sem moral predčasno na prvo menjavo in potem se nam je povsem podrl prvotni načrt.

Pri menjavi pnevmatik je prišlo celo do nesporazuma?

Da, še enkrat sem hotel na dirkalnik namestiti mehke pnevmatike, a so me "obuli" v trde. Ta odločitev, da sem šel kot prvi dirkač na trde pnevmatike, je bila napačna.

Proti koncu dirke je šlo pri vas vedno počasneje. Zakaj?

Res ne vem, malce je bilo sicer poškodovano dno dirkalnika, a to pot enostavno nisem mogel iz dirkalnika in pnevmatik potegniti vsega. To dvoje na tej dirki enostavno nismo uspeli ujeti v skladno celoto.

In trčenje s Fernandom Alonsom vam tudi ni veliko pomagalo?

Lahko tako rečemo. Fernando je bil hitrejši, a sem se mu kar dobro upiral. Vozila sva pošteno, a nato je Fernando prišel enostavno preblizu, trčil je vame in mi odlomil del dna na zadku dirkalnika. K sreči je pnevmatika ostala nepoškodovana, a zadek dirkalnika je potem še bolj "plesal" po stezi. Res škoda, prav nič mi na tej dirki ni šlo dobro od rok.

Naslednja dirka je v Šanghaju.

Upam, da se bom tam lahko boril za zmago. Sicer je v tem trenutku Sebastian Vettel zelo hiter, a tudi njegovo moštvo ima lahko slab dan, takšen, kakršen je bil tokrat moj. Naš dirkalnik ni slab, to je z drugim mestom dokazal Button, le da je zdaj z novimi pnevmatikami še težje vse skupaj ujeti v učinkovit paket. 

povzeto po Motorsport-total.com