Slovenski ljubitelji relija so seveda pričakovali, da se bodo Slovenci bolj ostro borili s hudo konkurenco dirkačev iz Avstrije in drugih držav, a na koncu je bil najboljši Slovenec Aleks Humar na šestem mestu. Idrijčan je s sovoznikom Darkom Lahom tako zmagal v slovenski razvrstitvi. Njun novi dirkalnik škoda fabia S2000 se je izkazal kot zelo hiter, res pa je tudi, da zahteva avtomobil še nekaj privajanja. "Škoda je povsem drugačen dirkalnik in nanj se bom moral še privaditi, predvsem pri tehniki vožnje. Veliko potenciala je še na voljo, a zdaj je pomembno, da sva z Darkom zmagala na uvodni preizkušnji slovenskega državnega prvenstva," je po reliju dejal Aleks Humar.

Idrijčan se je prvi dan še srečeval z raznimi težavami, posebej veliko časa ga je stala počena pnevmatika, a drugi dan preizkušnje so tudi tekmeci imeli nekaj dela s tehniko in pnevmatikami, takrat pa je Humarjev avtomobil, kljub še eni predrti pnevmatiki, deloval brez težav. Tako je že takoj na začetku prevzel vodstvo v slovenski razvrstitvi, prednost ene minute je sicer proti koncu relija kopnela, a je na koncu vseeno zadostovala za prvo letošnjo zmago. To je bila tudi sedma zaporedno zmaga za Humarja, s katero sta razveselila kar precej slovenskih ljubiteljev tega športa, ki so se odpravili v Avstrijo.

Humarju za petami je bil Darko Peljhan z mitsubishijem lancerjem evo10, kot tretji pa je dirko končal eden od favoritov Rok Turk. Humarjev sokrajan je sprva še vodil, a bil malce nepazljiv in je tudi on dvakrat predrl pnevmatiko, kar ga je precej upočasnilo pri lovu na zmago.

Na reliju je sicer v skupni razvrstitvi zmagal Avstrijec Harrach (mitsubishi lancer evo9), drugi je bil Baumschlager (škoda fabia S2000), tretji pa Winter (peugeot 207 S2000). Slovenci so končali na skupnem šestem (Humar), osmem (Peljhan) in devetem mestu (Turk).

Naslednja preizkušnja prvenstva Slovenije bo od 13. do 15. maja, in sicer 34. reli Saturnus s startom in ciljem v Ljubljani.