Rokometaši iz Ribnice so osvojili tretje mesto na zaključnem turnirju za slovenski pokal, četrto mesto pa je pripadlo iz dneva v dan vse bolj ubogim igralcem iz mesta ob Savinji. Ti so doživeli novo blamažo, ideologi 17-kratnih državnih in 14-kratnih pokalnih prvakov pa bodo morali resno premisliti o svojih nadaljnjih korakih. Dejstvo je, da je nekdanji paradni konj slovenskega rokometa dosegel najnižjo možno točko, perspektiva kluba pa je zaradi težkega gmotnega položaja dolgoletnega pokrovitelja iz bližnjega Laškega zelo negotova.

Celjski strateg Miro Požun, ki se bo po koncu sezone poslovil od trenerskega mesta - v rokometnem zakulisju se kot možni kandidati za izpraznjeno trenersko mesto najbolj pogosto omenjajo Mišo Toplak, Igor Razgor ter Srb Vladan Matić - je večji del tekme resda igral z mladimi in neizkušenimi igralci, le tu in tam so jim v pomoč priskočili njihovi izkušenejši kolegi. Bojeviti gosti iz Ribnice so jim bili zaradi tega povsem enakovredni, odločilen gol pa je v zadnjih sekundah negotovega in izenačenega dvoboja s strelom z devetih metrov dosegel Boris Bečirović.

Pri zmagovalcih je bil najbolj učinkovit ravno Bečirović z devetimi goli, pri poražencih pa sta Žiga Mlakar in Gašper Marguč dosegla po šest zadetkov.