Velenjčani so se po pričakovanju uvrstili v veliki finale, pot do nedeljske najbolj prestižne tekme na zaključnem turnirju pa je bila težka in zavita. Trdoživi Ribničani so v zares skromnem vzdušju - tekmo si je ogledalo zgolj 300 gledalcev, kar je za polovico manj kot na prvem polfinalnem obračunu med Celjani in Koprčani - večji del tekme povsem enakovredno zoperstavili papirnatim favoritom iz Šaleške doline.

Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnji četrtini tekme, ko so prevladale večje izkušnje trenutno vodilnih igralcev v elitni domači ligi. Velenjska ekipa se bo v nedeljskem finalu pomerila s koprskim Cimosom, ki je v prvi polfinalni tekmi ugnal Celje Pivovarno Laško z 29:27.

Izbranci Branka Tamšeta so si večji del tekme z nadvse povprečno predstavo sami grenili življenje, kar so bojeviti rokometaši iz Ribnice s pridom izkoristili. V 43. minuti so si resda "pridelali" štiri gole zaostanka (22:26), v 47. minuti pa zaostajali le še za gol (25:26). V isti minute je bila tekma tudi za nekaj minut prekinjena zaradi "rokoborskega vložka" Borisa Bečirovića in Nika Medveda, oba vročekrvneža sta zaradi tega morala tudi predčasno pod prho.

Po Bečirovićevi izključitvi je igra Ribnice bolj ali manj razpadla, le nekaj minut pozneje so si izkušeni Velenjčani priigrali štiri gole prednosti, razliko v golih pa - tudi s pomočjo rekonvalescenta Marka Bezjaka - brez večjih težav zadržali do konca tekme.

V zmagoviti ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Klemen Cehte z devetimi, v poraženi ekipi pa Črt Abrahamsberg z osmimi zadetki.

Koper za preboj v finale ugnal Celjane

Koprčani so se uvrstili v veliki finale pokalnega tekmovanja, potem ko so v današnji prvi polfinalni tekmi pred zgolj 600 gledalci ugnali gostitelje zaključnega turnirja in branilce lanskega naslova iz Maribora.

Izbranci domačega stratega Mira Požuna so v prvi četrtini tekme s pridom izkoristili ležerno igro Koprčanov. V sedmi minuti so povedli s 5:2, nato pa so do sape prišli tudi njihovi tekmeci z Obale. Iz dremeža jih je zbudil Sebastian Skube, po njegovi simultanki je trenutno najbolj vroča slovenska rokometna ekipa v 15. minuti izenačila na 7:7, le minuto kasneje pa je Uroš Elezovič poskrbel za prvo koprsko vodstvo na tekmi (8:7).

Varovanci gostujočega trenerja Fredija Radojkoviča so v nadaljevanju zagospodarili na nekoč izjemno vročem celjskem igrišču, s trdnejšo obrambo in širšim izborom kakovostnih igralcev so tik pred odmorom povedli za tri (15:12) in tudi v drugi polovici tekme imeli bolj ali manj v oblasti bojevite, a premalo kakovostne in izkušene domače rokometaše. Ti so sicer vseskozi dihali za ovratnik gostujočim igralcem in se jim nekajkrat približali na gol zaostanka, v 53. minuti pa z golom Alema Toskića izenačili na 26:26.

V razburljivi končnici je bilo več preudarnosti na strani Koprčanov, ki so v 59. minuti - po zadetkih Deana Bombača in Elezovića ter ubranjeni sedemmetrovki Jureta Vrana - povedli z 29:27 in razrešili vse dvome o zmagi.

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Milorad Krivokapič z desetimi, v poraženi pa Gašper Marguč z osmimi goli.