Tik pred zdajci je zaradi službenih obveznosti sodelovanje na žrebanju odpovedal Dušan Zorko, prvi pivovar v državi, ki bi moral vleči kroglice. Namesto njega je nalogo opravil Samo Kuzma, projektni vodja za tekmovanja na RZS, še pred tem pa je nekaj besed spregovoril Mitja Gobec, novi generalni sekretar RZS, ki je funkcijo uradno prevzel 1. aprila. Iz steklene posode je Kuzma najprej izvlekel kroglico z imenom Ribnica Riko hiše, zatem pa še Gorenja, kar je pomenilo, da se bodo gostitelji turnirja Celjani pomerili s Cimosom.

"Polfinalni par Celje - Cimos je močnejši od prvega in je nekakšen finale pred finalom. A po drugi strani sta dve težki tekmi v dveh dneh velik zalogaj, še posebno v pokalu pa se presenečenja vedno dogajajo. Naša prednost je domača dvorana, a glede na vse težave v tej sezoni ne moremo reči, da smo proti Koprčanom v vlogi favorita," meni celjski kapetan Petar Metličić, eden izmed tistih pivovarjev (v ponedeljek sta se na treningu lažje poškodovala Nejc Poklar in Gregor Potočnik, od prej sta poškodovana Luka Žvižej in Dejan Savič), ki so trenutno na bolniški. Vseeno Hrvat ni vrgel puške v koruzo: "Cimos je trenutno igralsko boljši in ima boljše rezultate, zato je breme favorita na njegovih ramenih. Morebiti bo nam zaradi tega lažje, saj smo že velikokrat dokazali, da igramo odlično proti na papirju močnejšim klubom, slabo pa proti slabšim nasprotnikom. Upam, da bomo sezono rešili s pokalno lovoriko."

Gorenje je v zadnjem času v krizi, kljub odsotnosti še vedno poškodovanega ideologa igre Marka Bezjaka pa je nedeljska evropska tekma proti Göppingenu nakazala, da se Velenjčani počasi le pobirajo. "Z razpletom žrebanja smo zadovoljni, saj smo potihoma upali, da bomo dobili Ribničane ter se tako izognili Celjanom in Koprčanom. Želimo osvojiti pokal, a se dobro zavedamo, da nas čaka zahtevno delo," je dejal Gorenjev krilni igralec Rok Golčar. Ob vprašanju, koga bi si bolj želel v finalu, je najprej dolgo razmišljal, nato pa diplomatsko odgovoril: "Če želimo osvojiti pokal, moramo v finalu premagati nasprotnika, ne glede na njegovo ime. A po igri bi nam bolj ustrezal Cimos."

V taboru Cimosa (prihod vratarja Gorazda Škofa iz Zagreba v Koper je menda že urejena zadeva) imajo v zadnjem času zaradi odličnih predstav na igrišču veliko razlogov za zadovoljstvo. Malce ga kvarijo le zdravstvene težave (Darko Stanić ima težave s kolenom, Robi Konečnik zaradi viroze ni igral evropske tekme na Poljskem, nedavno pa je viroza napadla še Uroša Elezovića), pred obračuni v Zlatorogu pa je optimist tudi primorski kapetan Uroš Rapotec: "Po veliki krizi se Celjani pobirajo in so v vzponu, v odlični formi pa smo tudi mi. Na tekmah sicer kažemo dva različna obraza - od vrhunskih do podpovprečnih predstav. Če nam bo uspelo odpraviti velika nihanja v igri, smo sposobni v Zlatorogu premagati oba nasprotnika in osvojiti pokal."

Ribničani so z uvrstitvijo na zaključni turnir pokala dosegli največji uspeh v klubski zgodovini, v Zlatorogu pa želijo dokazati, da le niso takšen "outsider", kot menijo mnogi. "Vemo, da smo bili največja želja vseh treh preostalih klubov, a po drugi strani smo lahko edini neobremenjeni in sproščeni. To je eden naših glavnih adutov, imamo pa jih še nekaj. Nimamo česa izgubiti, lahko pa veliko pridobimo. Smo dovolj kakovostni, da lahko presenetimo katerega od favoritov," je napovedal igralec Boris Bečirovič. Ne glede na najnižji rokometni rejting med vsemi štirimi klubi je Bečirovič dodal: "Smo le delno zadovoljni z žrebanjem, saj smo namesto Velenjčanov želeli dobiti Celjane, ki so v večji krizi. Vseeno ne gremo v Zlatorog z belo zastavo, ampak se bomo poskušati prebiti v finale."