Želja koprskega, velenjskega in celjskega moštva je bila, da bi jim današnja igra kroglic v polfinalu namenila zasedbo iz Ribnice, ki je nekakšen "outsider" letošnjega pokalnega tekmovanja, želja pa se je izpolnila moštvu iz Šaleške doline, trenutno vodilni ekipi v prvoligaški druščini. V odsotnosti predsednika uprave Pivovarne Laško Dušana Zorka je polfinalna para izžrebal Samo Kuzma, projektni vodja za tekmovanja na Rokometni zvezi Slovenije.

"Pokalno tekmovanje je zgodba zase. Moramo vedeti, da so vse ekipe zelo kakovostne, to velja tudi za Ribnico. Naš polfinalni tekmec je cilj izpolnil že z uvrstitvijo na zaključni pokalni turnir, v Celju torej nima česa izgubiti, lahko zaigra povsem neobremenjeno. Po drugi strani od nas pričakujejo, da se bomo zanesljivo uvrstili v finale, kar pa ne bo lahko. Od svojih varovancev pričakujem, da se bodo v Celju borili po svojih najboljših močeh, in upam, da nas je nedavna tekma proti Göppingenu ponovno dvignila," je po današnjem žrebu dejal prvi strokovni mož velenjske ekipe Branko Tamše, medtem ko je njegov kolega na ribniški klopi Mišo Toplak dodal: "Mi smo svoje naredili že s tem, da smo se uvrstili na zaključni turnir, kar je zagotovo največji uspeh Ribnice, po današnjem žrebu so verjetno bolj veseli na velenjski strani. Na turnirju se želimo predstaviti v najlepši luči in dokazati, da se v Ribnici igra dober rokomet, če pa nas bo tekmec preveč podcenjeval, potem pa ga bomo skušali presenetiti."

Bolj negotov in napet bo bržkone drug polfinalni par. Koprčani so v zadnjem obdobju maksimalno izkoristili krizo Velenjčanov in jim v državnem prvenstvu pošteno zadihali za ovratnik, Celjani pa so silno nepredvidljiva ekipa, ki bo dodatno moč iskala v dejstvu, da bo igrala na domačem parketu.

"Žreb nam je naklonil ekipo, ki je trenutno v najboljši formi in je v državnem prvenstvu premagala vse svoje tekmece, izjemno dobro pa ji kaže tudi na mednarodni sceni. V sobotnem polfinalnem obračunu nismo favoriti, navkljub temu, da igramo pred domačimi gledalci, a dali bomo vse od sebe in morda poskušali tudi presenetiti favorizirane tekmece," je današnji ples kroglic v pivovarskem vzdušju komentiral celjski trener Miro Požun, medtem ko je občasni slovenski reprezentant Uroš Rapotec dodal: "Dobili smo gostitelja zaključnega turnirja. Vsi vemo, kaj Celje pomeni na slovenskem rokometnem prizorišču. Na njih se bomo poskušali čim bolje pripraviti, potem pa bomo videli, kakšen bo izkupiček."

Mesto ob Savinji bo konec tega tedna zaključni pokalni turnir gostilo že sedmič, na dosedanjih zaključnih turnirjih pa se je le enkrat zgodilo, da prireditelji niso slavili na domačem igrišču.

Na lanskem zaključnem pokalnem turnirju v mariborski dvorani Tabor so zmagali igralci Celja Pivovarne Laško. Ekipa iz mesta ob Savinji je doslej 14-krat zmagala v tem tekmovanju, dvakrat je slavila koprska zasedba, po enkrat pa Prule 67, Gorenje in Gold Club.

Spored tekmovanja:
- sobota, 9. april:
17.00 Celje Pivovarna Laško - Cimos Koper
19.15 Riko Ribnica hiše - Gorenje Velenje

- nedelja, 10. april:
14.30 tekma za tretje mesto
17.00 finale