»V tem trenutku me najbolj skrbi logistika. Bacau leži na meji z Moldavijo, tako da bomo znova porabili veliko energije, da pridemo do tega romunskega mesta,« je uvodoma dejal koprski trener Fredi Radojkovič in dodal: »Če sem iskren, našega polfinalnega tekmeca ne poznam, o njem se bom podrobno seznanil v naslednjih dneh, najbrž pa je najbolj ugoden in slabši od srbskega Partizana ali portugalske Benfice. Kot sem že dejal, v tem trenutku me najbolj skrbi logistika poti do Romunije in naporen spored tekmovanja na domačem prizorišču, kjer si tekme sledijo izjemno hitro in je praktično pomembna vsaka ura.«

Koprska zasedba je v tretjem krogu izločila bolgarski Spartak iz Varne, v osmini finala švedsko Eskilstuno, v četrtfinalu pa poljski Azoty Pulawy. Romunska zasedba se je v polfinale prebila po zmagah nad belgijsko Initio, črnogorskim Rudarjem iz Pljevlje in norveškim Arendalom.

Polfinalna para pokala EHF sta Lemgo – Grosswallstadt in Göppingen – Logrono, pokala pokalnih zmagovalcev pa San Antonio Pamplona – Tremblay in Gummersbach – Vardar Skopje. Prve polfinalne tekme v pokalu pokalnih zmagovalcev in pokalu EHF bodo 23. in 24. aprila, povratne pa 30. aprila ali 1. maja.