Do osemnajstega leta je zamenjala kar 13 različnih šol, počutila se je nezaželeno in neljubljeno. Njena starša sta se ločila, ko ji je bilo le štiri leta, pri rosnih sedmih letih je bila deklica že depresivna. Kmalu je prvič postala žrtev zlorabe in ko je to priznala svojim najbljižjim, ji ni nihče verjel. Njena mama Naomi je imela več nasilnih partnerjev in odraščanje ob takih ''vzornikih'' ni bilo lahko.

V najzgodnejši dobi svojega življenja je bila izpostavljena seksualnim eskapadam svoje mame kot tudi fizičnemu nasilju moških nad njo. Mama Naomi je imela celo pištolo, s katero se je Ashely kot otrok celo igrala – preizkusila se je celo v ruski ruleti.

Ashley je nato odpotovala na Japonsko, kjer je kot manekenka nastopala na modnih revijah. Tam jo je njen menedžer s pomočjo še enega moškega poskušal prisiliti, da bi ga oralno zadovoljila. V enem primeru je Ashley pristala na vožnjo po mestu z nekim Francozom, ki jo je v tem istem avtomobilu tudi posilil.

V knjigi je Ashley spregovorila tudi o svojih motnjah prehranjevanja ter o dejstvu, kako jo je sestra motivirala, naj se odpravi na rehabilitacijo zaradi prenajedanja. Tam se je soočila tudi z vsemi ostalimi bolečimi spomini svojega življenja, ki jih je sedaj v svoji biografiji delila s celotnim svetom.