Štiri ženske, ki so delale kot prostitutke, so bile lansko leto v bližino najdene mrtve, poleg tega pa so prejšnji teden našli še eno, do sedaj neidentificirano truplo. Tri najnovejše odkrita trupla so odkrili na zaplati gostega rastja na plaži Gilgo, južno od Long Islanda, kakih 70 kilometrov od New Yorka.

Policija, ki je prečesala vsako ped plaže, tako peš, kot s helikopterji, je trupla odkrila v ponedeljek, le nekaj kilometrov stran od kraja, kjer so našli prvo skupino trupel.

Odgovorni sicer opozarjajo, da novih trupel še niso povezali s starimi.

Preiskovalci so potrebovali dva meseca, da so identificirali prva trupla s pomočjo DNK analiz in zobnih katrotek. Poleg tega še vedno iščejo morebitne posmrtne ostanke Shannan Gilbert, ženske, ki je pogrešana od lanskega maja in je bila prav tako prostitutka, za sestanke pa se je dogovarjala prek iste spletne strani, kot najdena umorjena dekleta.

Prebivalec plaže je takrat dejal, da je neka ženska, za katero domnevajo, da je bila Gilbertova, zgodaj zjutraj trkala na njegova vrata in prosila za pomoč, nato pa zbežala.