Kakšno je vaše mnenje o namiznoteniškem centru?

Osnovno izhodišče v slovenskem namiznem tenisu je, da je v želji po še boljših rezultatih treba nujno trenirat še kakovostnejše. Slovenija je premajhna, da bi imela v vsakem klubu dobro organizirano delo za vse reprezentante. Zato je namiznoteniški center še kako aktualna tema. Ta trenutek ne morem reči, kje bi ta center bil, a najbolj logična izbira bi bila najbrž Ljubljana. Slovenski reprezentanti prihajajo iz različnih koncev, zato bi bilo smiselno, da bi bili zbrani v Ljubljani. Pri temi centra pa ne gre le za reprezentante. V Ljubljani je veliko študentov prvih in drugih letnikov, ki so na robu reprezentance in bi lahko bili odlični "sparing partnerji". Na izvršilnem odboru smo se dogovorili, da bomo eno sejo namenili prav namiznoteniškemu centru. Pogovarjali se bomo o različnih konceptih.

Kdaj naj bi ta projekt zaživel?

Center bi moral zaživeti že v novi sezoni.

Koga imate v mislih, da bi vodil namiznoteniški center?

Doslej sem imel nekaj pogovorov z različnimi ljudmi in lahko rečem, da so si mnenja dokaj nasprotujoča. Pripravljen sem vsakogar poslušati in si na koncu izoblikovati svoje mnenje. Imel sem tudi nekaj neformalnih in kratkih razgovorov. Tu mislim predvsem na Jožeta Urha, svoje videnje pa mi je predstavil tudi Bojan Rak. Ta mi je rekel, da je pripravljen sodelovat, nima pa ambicij, da bi takšen center vodil. Sodelovati je pripravljena tudi ženska selektorica Vesna Ojsteršek Drnovšek. Torej lahko sklepam, da bi bil center tudi priložnost, da bi slovenska stroka začela dihati skupaj, kar je bila v preteklosti velika težava.

Razumeti vas je, da je Jože Urh vsaj pri vas najresnejši kandidat za vodjo centra. Toda kako mislite Hrastničana pripeljati iz Italije?

Z ambicioznim projektom bi lahko zbrali toliko denarja, da bi pripeljali tako kakovostnega trenerja, kot je Jože Urh. A naj poudarim, da nisva z Urhom še ničesar sfinalizirala. Zame je zelo dragoceno že spoznanje, da se je pripravljen vrniti v Slovenijo. Naj poudarim, da pri vsej zgodbi ne smemo pozabit na severovzhodno Slovenijo, ki daje večino reprezentantov. Koncept, ki bi bil zame sprejemljiv, je, da bi se poskrbelo tudi za ta del Slovenije. Menim, da bi lahko bili z Jožetom Urhom precej mobilni.