"To ni bil moj zadnji šprint v karieri," je po zmagi v Stockolmu dejala Majdičeva, kar je takrat sprožilo ugibanja, ali bo ena najuspešnejših slovenskih športnic vseh časov kljub drugačnim napovedim sklenila kariero. A njeni najbližji in tudi tisti, ki so poznali program tekačice, so vedeli, kaj stoji za to izjavo. Tekma v Skandinaviji namreč vsebuje tudi šprint.

"Tukaj ne gre za nobeno podaljševanje kariere. Uradno slovo je veljalo za tekme najvišje ravni, da bom aprila še nastopila, sem vedela že jeseni. Tako je bilo dogovorjeno z mojimi opremljevalci," je dejala šampionka, ki bo ob Čehu Lukašu Bauerju v Skandinaviji prva zvezdnica tekme s 60.000 evri nagradnega sklada, zmagovalca bosta dobila 10.000 evrov.

S tem je Dolanka zanikala, da bi jo mikal denar, ki ga je s kariero zaslužila kar nekaj, a ne toliko, kot marsikdo misli: "S svojim denarnim izkupičkom v karieri sem zadovoljna. Vendar, če bi počela kaj drugega in bi bila tako uspešna, bi zaslužila bistveno več kot sem ga s smučarskim tekom. Biti najboljši na svetu več let zaporedoma vendarle nekaj pomeni, če bi bila najboljša zdravnica ali tajnica, bi gotovo imela veliko več denarja. Koliko se zasluži, je zelo relativno. Mediji predstavljate le bruto zneske, treba se je zavedati, da mi plačamo približno 60 odstotkov tega denarja državi in da smo eni od najbolj vestnih davkoplačevalcev. Ta znesek nam vzamejo že pri vstopu v državo, tako da ga ne moremo prikriti. Lepo bi bilo, če mediji ne bi poročali enostransko," je na prireditvi ob slovesu od zime, ki jo je na Rogli pripravil njen dolgoletni sponzor Unior, dejala tekačica, ki ni hotela komentirati zapletov Smučarske zveze Slovenije s Tino Maze.

"Moje življenje in kariera je ena zgodba, Tinina je druga. Športa sta povsem različna in se ne moreta primerjati. V teku na smučeh sem morala jaz garati, nisem imela nobenih pogojev, niti denarja za trenirko ne, tako da se s Tino v nobenem primeru ne morem primerjati, pa tudi njenega položaja ne morem komentirati," je diplomatska Majdičeva, ki se je vedno izogibala kakršnemkoli sporu, kot sama pravi, je z vsemi vedno želela biti v dobrih odnosih. Prav zaradi tega pa iz njenih ust ni bilo slišati veliko kritik na račun drugih, vsaj javnih ne.

Na prireditvi na Rogli je, tako kot tudi deskarja, svetovni podprvak Rok Marguč in mladinski svetovni prvak Tim Mastnak, ter tudi alpski smučar Bernard Vajdič, dobitnica olimpijske kolajne tudi aktivno sodelovala. Kdor je hotel, se je namreč ob tekmovanju mlajših kategorij s športniki lahko tudi pomeril v njihovih disciplinah.

"Super je, da kdaj lahko tekmujem tudi malo za hec," je bila dobro razpoložena tekačica, ki se bo na Roglo vedno vračala: "Hvala Uniorju in Uniturju, ki sta v smučarskem teku našla reč, v katero se splača vlagati in sta zaslužna za napredek tega športa. Na Roglo se bom rada vračala. Tu bom trenirala, saj telo vrhunskega športnika trening potrebuje tudi po aktivni karieri, razmišljam pa tudi o kakšnih tečajih. Zelo rada bi namreč učila otroke."