Glavni del naloge do nove lovorike so krimovke opravile v sobotnem polfinalu, ko so se pomerile z gostiteljicami turnirja in po moči drugo ekipo v Sloveniji. Na tekmi, ki je bila pravzaprav finale pred finalom, je Zagorjankam sredi drugega polčasa uspelo izenačiti (19:19), vendar si je nato ekipa trenerke Marte Bon priigrala osem zadetkov prednosti in si zagotovila napredovanje v veliki finale. Ta je spominjal na igro mačke z mišjo, kajti Ljubljančanke so imele proti novomeški Krki (po dveh tretjih mestih na dosedanjih pokalnih tekmovanjih se je prvič v klubski zgodovini uvrstila v finale) že po prvem polčasu petnajst zadetkov naskoka (20:5), po desetih minutah drugega pa kar neverjetnih dvajset (27:7).

Po koncu turnirja so izbrali tudi najboljše posameznice dvodnevnega tekmovanja, tri lovorike pa so si razdelile igralke iz treh klubov. Za najboljšo vratarko je bila izbrana Andrea Perić (Zagorje GEN-I), za najboljšo igralko Alja Janković (Krim Mercator), prva strelka pa je bila Mojca Derčar (Krka), ki je na dveh tekmah dosegla 16 zadetkov.

Izidi zaključnega turnirja, finale: Krka - Krim Mercator 18:40 (5:20), za tretje mesto: Zagorje GEN-I - Žalec 40:21 (21:11), polfinale: Krka - Žalec 35:19 (14:13), Zagorje GEN-I - Krim Mercator 27:33 (13:17).