Družba BISOL je vodilni slovenski izvajalec sončnih elektrarn na ključ. V lanskem letu je BISOL postavil največ sončnih elektrarn v Sloveniji in na tak način znatno poskrbel za čistejše okolje. Več kot 50 elektrarn bo z zeleno energijo oskrbovalo 2750 gospodinjstev. Z njihovim delovanjem se bo vsako leto prihranilo kar 6600 ton izpustov ogljikovega dioksida, kar je enako, kot če bi na novo posadili kar 16.670 dreves.

BISOL je tudi eden izmed vodilnih evropskih proizvajalcev sončnih fotonapetostnih modulov. Povračilna doba električne energije, ki se uporabi pri proizvodnji modulov in njihovi reciklaži ter postavitvi sončne elektrarne, se pri delovanju elektrarne povrne povprečno že v enem letu in pol. Ta doba je odvisna od osončenja - v južnih deželah je zaradi večje osončenosti krajša - tipa sončne elektrarne in tehnologije proizvodnje fotonapetostnih modulov. Evropa se intenzivno pripravlja na reciklažo modulov. Življenjska doba kakovostnih sončnih elektrarn je sicer 40 let in več, vendar se evropska skupnost zaveda pomembnosti dvojnega zelenega učinka, ki ga fotovoltaika ima - proizvajanje zelene električne energije in reciklaža. Silicij in tudi ostali materiali, iz katerih so moduli narejeni (steklo, aluminijasti okvir), se lahko reciklirajo in ni potrebe po tem, da romajo na smetišče. Evropsko združenje za reciklažo fotonapetostnih modulov PV Cycle (http://www.pvcycle.org/) je uvedlo program recikliranja, pri katerem sodeluje velika večina svetovnih proizvajalcev fotonapetostnih modulov.

Družba BISOL je zaradi visokih meril kakovosti, natančnega poznavanja gradnikov fotonapetostnih sistemov in razvoja lastnih rešitev podkonstrukcije zanesljiv partner pri realizaciji projektov na ključ. Svojim strankam ponuja celovite rešitve pri postavitvi sončnih elektrarn, ki segajo od izhodiščnega svetovanja, načrtovanja, pomoči pri pravnih in administrativnih postopkih do postavitve elektrarn na ključ in njihovega vzdrževanja v sklopu poprodajnih aktivnosti. Zaradi izjemne kakovosti na vseh ravneh delovanja ima družba v Sloveniji petdesetodstotni tržni delež, neposredno pa izvaja projekte na ključ tudi v tujini.