Z veliko smole. Grega Bole je zaradi viroze, ki ga je dajala že ponoči, moral odstopiti že po nekaj kilometrih po startu v Bruggeu. Simon Špilak, s katerim je bil udarni dvojec italijanske ekipe Lampre, je stopil s flandrijskega kolovoza po padcu 85 kilometrov pred ciljem, potem ko je bil tedaj v vodilni skupini. V času sedemdesetouvrščenega, s 15-minutnim zaostankom, sta 256 kilometrov dolgo zgodovinsko klasiko končala Kristjan Koren in Borut Božič.

Idrijec v cilju ni bil razočaran. Eden od vodilnih mož nizozemskih počitnikarjev Vacansoleil je imel za dirko pripravljen načrt C. Že pred ključnimi vzpetinami s kockami na Kwaremont, Paterberg, Kopperberg, ki se začnejo po 170 kilometru, je poskušal pobegniti, čim dlje od velikih favoritov, da bi si privozil nekaj prednosti. "Bil sem zelo aktiven. Nekajkrat sem napadel, bil veliko spredaj v najmočnejši ubežni skupini dvajsetih, kjer so bili tudi Greipel, Eisel, Steegmans, vendar so nas ujeli. Kmalu po tistem je prišlo do padca, glavnina je šla na pol. Ravno v tistem trenutku pa sem imel edini slabši trenutek na dirki," je Flandrijo doživel Božič.

"Že pred Kwaremontom sem se 'razmontiral'. Pri 60 kilometrov na uro sem se zaletel v kolesarja pred sabo, potem ko je padel po tleh. Moral sem počakati avto z rezervnim kolesom. Tedaj pa so mi že tako ušli, da ni bilo smisla nadaljevati. Razen odrgnin ni hujšega. Počutje je bilo res super. Žal, ni mi bilo usojeno," se je moral sprijazniti Simon Špilak, deveti pred tremi leti.