Gorenje Velenje - Göppingen: Po polomu v Nemčiji (poraz z 20:33) je bilo jasno, da je za Velenjčane napredovanje v polfinale bolj ali manj le znanstvena fantastika. Pred samo okoli 500 gledalci v Rdeči dvorani si gostitelji v prvem polčasu niso priigrali občutnejše prednosti, to pa jim je uspelo sredi drugega, ko so v 47. minuti povedli z osmimi zadetki naskoka (23:15). Toda kakovostni in izkušeni Nemci so nato spretno izkoristili nekaj napak domačega moštva in zmanjšali zaostanek, kljub temu pa se je Gorenje od letošnje Evrope poslovilo z vsaj prestižno zmago (26:22).

Amaya Sport San Antonio - Maribor Branik: Čeprav so Štajerci v domači dvorani Tabor izgubili proti nekdanjemu evropskemu prvaku z 28:34, so imeli na povratni tekmi v Pamploni lepo priložnost, da pripravijo senzacijo in se uvrstijo v polfinale. Moštvo trenerja Marka Šibile je po slabih dvajsetih minutah vodilo že z 12:7 in imelo možnost za izničenje zaostanka iz Maribora. A gostitelji so nato predvsem po zaslugi Španca Alberta Garcie Aguirrezabalaga in Črnogorca Vaska Ševaljevića (eden izmed štirih tujcev v moštvu), ki sta skupaj dosegla kar 19 zadetkov, poskrbeli za velik preobrat z delnim izidom 9:2.

Kljub temu so jih Mariborčani v 43. minuti spet ujeli (21:21), a je San Antonio sedem minut pred koncem povedel z 28:24. Tekma je bila odločena, kljub temu pa so domači rokometaši do zadnjega znaka sirene prednost še podvojili (35:27). "Dokler smo imeli dovolj moči in se držali tistega, kar smo se dogovorili pred tekmo, je vse potekalo po naših načrtih. Nato smo naredili nekaj napak, padla je zbranost in začelo je zmanjkovati moči. Kljub porazu ne smemo biti žalostni in razočarani, saj smo se v premierni sezoni v Evropi prebili do četrtfinala, česar pred sezono nismo pričakovali," je ocenil trener Marko Šibila.

Azoty Pulawy - Cimos Koper: Začetek povratne četrtfinalne tekme v mestu Pulawy (v domači Bonifiki je slavil Cimos s 33:26) ni obetal ugodnega razpleta za Koprčane, kajti Poljaki so zelo hitro več kot prepolovili zaostanek iz Slovenije (7:3). Cimosov trener Fredi Radojkovič je ukrepal z minuto odmora, po kateri so se njegovi igralci le prebudili in se do odmora približali le na gol zaostanka.

V uvodnih 13 minutah drugega polčasa so Koprčani s fantastično igro povsem ustavili šestouvrščeno moštvo poljske lige, ki je v tem obdobju doseglo le en zadetek, v vratih pa je blestel Jure Vran (skupaj 18 obramb). Na krilih članov navijaške skupine 12. Kopra, ki so kar 2500 kilometrov dolgo potovanje opravili s kombijem, so si gostje priigrali štiri zadetke prednosti. Potnik v polfinale je bil odločen, Poljaki pa so s precejšnjo pomočjo latvijskih sodnikov pred domačimi gledalci iztržili vsaj neodločen izid. Za Cimos je to že druga uvrstitev v evropski polfinale v klubski zgodovini: prvič se je to zgodilo v pokalu EHF v sezoni 2007/08, ko mu je nato pot v finale preprečil danski FCH Handbold z dvema zmagama (35:30 v Kopru in 36:34 v Koebenhavnu).