Nagrade hoscar (hostelworld.com customers annual ratings) v svetu veljajo za najbolj prestižne hostelske nagrade in so hkrati najbolj verodostojne, saj jih podajo gostje, ki so v hostlu nastanjeni in ga ocenijo šele potem, ko ga zapustijo. Uporabniki ocene podajo na podlagi šestih dejavnikov: značaj, varnost, lokacija, osebje, zabava in čistoča.

Hostel Celica se iz leta v leto pojavlja tudi v vseh ožjih izborih turistične literature in drugih medijih po svetu. Nazadnje ga je ameriški časnik Los Angeles Times uvrstil med 22 najbolj nenavadnih hostlov na svetu.

Za nagrado za leto 2010 se je potegovalo 25.000 namestitvenih objektov iz 6000 krajev po svetu, ki hostelske storitve nudijo preko spletnega portala hostelworld.com. Izkušnje je v letu 2010 ocenilo rekordnih milijon popotnikov, ki so si prenočišča na potovanjih poiskali preko spleta.

Hostelworld.com je kot spletni rezervacijski portal dejaven od leta 1999 in danes predstavlja največjo zbirko namestitvenih objektov na svetu in je tako vodilni s področja ponudnikov spletnih rezervacij.

"Ni tako enostavno kot izgleda na prvi pogled, saj je težko konkurirati z lastniško vodenimi malimi hostli, ki zaradi večje domačnosti in pristnega stika z gosti zelo enostavno pridejo do boljših ocen," je ob nagradi poudaril direktor Zavoda Šouhostel Hostel Celica Tomaž Juvan.

Hostel Celica je bil že večkrat nagrajen in uvrščen visoko med ponudnike prenočišč za mlade z vsega sveta. Leta 2006 je knjižna zbirka vodnikov Lonely Planet Celico razglasila za najbolj domiseln hostel na svetu. Leto kasneje ga je založniška hiša popotniških vodnikov Rough Guide, ob svoji 25. obletnici delovanja, uvrstila med 25 najbolj prepoznavnih prenočitvenih objektov na svetu.