Gorenje - Göppingen (jutri ob 17. uri; prva tekma 20:33): "Očitno smo v krizi, tudi po psihološki plati, moji varovanci pa igrajo nezanesljivo in ne verjamejo v svoje sposobnosti," odkrito priznava velenjski trener Branko Tamše, ki je prvo hladno prho doživel v nedeljo proti Göppingenu v Nemčiji, kjer je Gorenje izgubilo kar s trinajstimi zadetki razlike. V sredo je sledila še ena na derbiju proti Celju Pivovarni Laško v Zlatorogu (24:28), po kateri je prednost Velenjčanov pred Cimosom skopnela le na točko. Odkar se je poškodoval organizator igre Marko Bezjak, gre z vodilnim moštvom slovenske lige le še navzdol, Tamše pa pravi: "Povratna tekma z Göppingenom prihaja za nas ob nepravem času. A kljub temu bomo poskušali odigrati čim bolje proti sicer zelo močni nemški ekipi in se vsaj z zmago posloviti od letošnje sezone v Evropi."

Amaya Sport San Antonio - Maribor Branik (danes ob 18.30; prva tekma 34:28): Evropski prvaki iz leta 2001 so že na prvi tekmi v dvorani Tabor upravičili vlogo favorita, zato bo povratni dvoboj v Pamploni zgolj formalnost. V mestu, ki je znano tudi po uličnem begu ljudi pred podivjanimi biki, Štajerci znova ne bodo mogli računati na poškodovanega Hrvata Damirja Batinovića. "Zavedamo se, da smo vse možnosti za morebitno napredovanje v polfinale zapravili že na prvi tekmi v Mariboru. Kljub temu si želimo, da bi v Pamploni odigrali čim bolj kakovostno in da se bomo dostojno poslovili od evropskega tekmovanja," se nadeja trener mariborskega kluba Marko Šibila.

Azoty Pulawy - Cimos Koper (danes ob 18. uri; prva tekma 26:33): Sedem zadetkov iz domače dvorane Bonifika je kapital, ki bi moral Koprčanom zadoščati za napredovanje v polfinale evropskega pokala challenge. Že na prvi tekmi so Primorci (prav vsi igralci so se vpisali med strelce) dokazali, da so precej kakovostnejši od Poljakov, toda trener Fredi Radojkovič vseeno opozarja: "Vsaka tekma je zgodba zase, od svojih igralcev pa bom izrecno zahteval, da morajo pozabiti na prednost iz Kopra. Nanjo se ne smemo ozirati, naš cilj na Poljskem pa je seveda povsem jasen - še ena zmaga." Zaradi bolezni med potniki za Poljsko ni bilo krilnega igralca Roberta Konečnika, vratar Darko Stanić pa ima težave s kolenom.