Kot so danes sporočili organizatorji, sta v izboru agencije leta agenciji Futura DDB in Publicis osvojili enako število točk, a je skladno s pravilnikom zmagala tista, ki ima več višjih nagrad. Letos so prvič razglasili znamko leta, kar je postala znamka Orto.

Velike nagrade so prejeli serija televizijskih spotov Kuhinja in Trgovina agencije Futura DDB, serija tiskanih oglasov Nudl valar, Gviht in Padec agencije Futura DDB, plakat Orto lepljiva umetnost agencije Luna TBWA, embalaža Embalaža in obešalnik agencije Votan Leo Burnett in celostna grafična podoba za pivovarno Kratochwill agencije Futura DDB.

Pri internetnem in mobilnem oglaševanju je veliko nagrado prejel Dvoboj spolov agencij Sonce.net in Formitas BBDO, med radijskimi oglasi oglas Temna stran sle Zavoda Radia Študent, med inovativnimi oblikami komuniciranja pa Sponzorska plata Ljubljanskih mlekarn, ki je prejela tudi priznanje za najbolj duhovit oglas.

Najboljša celostna oglaševalska akcija je bila Ne verjemi! agencije Luna TBWA, med dogodki pa Očistimo Slovenijo v enem dnevu agencije Pristop.

Priznanje za najboljšo produkcijsko hišo filmskih oglasov je prejela hiša VPK, priznanje za najboljšo produkcijsko hišo radijskih oglasov pa Zavod Radio Študent.

Že v četrtek so razglasili oglaševalca leta, ki je postala družba Mobitel, nagrada za oglaševalsko osebnost pa je šla v roke izvršnemu kreativnemu direktorju Luna TBWA Janezu Rakuščku.

Dnevnikova Regata

Ekipa Mobitela si je na čelu z izkušenim Dušanom Puhom na 7. Dnevnikovi regati prislužila prvo mesto pred ekipo Radia Center, ki jo je vodil Vid Jeranko. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa Dnevnika, ki jo je krmaril Sandi Dekleva.Na četrtem mestu je sledila ekipa RTVSLO (skiper Luka Verzel), na petem ekipa TV3 (Marjan Gorenc), na šestem POPTV in Kanal A (Edi Pucer) in na sedmem Radio 1 (Marko Herzog).

Regata je potekala v sončnem vremenu, ki je primerno razgrelo vzdušje med navijači in gledalci ob pomolu pred hotelom Histrion. Sicer pa je termični veter najbolje znala izkoristiti ekipa Mobitela, ki si je z izkušenim Dušanom Puhom zmago zagotovila še pred zadnjim, tretjim plovom.

Vrstni red 7. Dnevnikove regate:

1.Mobitel (Dušan Puh),
2.Radio Center (Vid Jeranko),
3.Dnevnik (Sandi Dekleva),
4.RTVSLO (Luka Verzel),
5.TV3 (Marjan Gorenc),
6.POPTV in Kanal A (Edi Pucer),
7.Radio 1 (Marko Herzog).

Zmagovalci dosedanjih Dnevnikovih regat:

6. Dnevnikova regata (2010): 1. Dnevnik, 2. Mobitel, 3. Radio Center
5. Dnevnikova regata (2009): 1. Mobitel, 2. Dnevnik, 3. Info TV
4. Dnevnikova regata (2008): 1. Mobitel, 2. Dnevnik, 3. RTVSLO
3. Dnevnikova regata (2007): 1. RTV Slovenija, 2. Butan, 3. Večer
2. Dnevnikova regata (2006): 1. Dnevnik, 2. Delo, 3. Mercator
1. Dnevnikova regata (2005): 1. Delo, 2. Agencija 41, 3. Dnevnik