Na predsednikov urad so v dneh zatem prihajala obvestila različnih strank, posameznikov in političnih predstavnikov, ki predsedniku Danilu Türku želijo čimprejšnje okrevanje. Med drugim so takšne želje izrazili tudi v stranki SDS (in to ni prvoaprilska šala, kot bi morda kdo lahko sklepal). "Ne strinjamo se z nekaterimi njegovimi političnimi ravnanji, ki so bila po našem mnenju napačna, vendar pa mu v osebnem življenju in pri zdravljenju želimo vse dobro,“ so zapisali v sporočilu za javnost.

Kako pa komentirajo dejstvo, da se je slovenski predsednik za operacijski poseg izbral Avstrijo? "V dejstvu, da si je za operacijski poseg izbral kliniko v sosednji državi, v SDS ne vidimo nič spornega, saj je to v primeru, ko si je stroške posega plačal sam, to njegova nesporna pravica.“

Türk se prihodnji teden vrača k svojemu delu

Predsednik države Danilo Türk se bo po uspešnem okrevanju po operativnem posegu na prostati prihodnji teden vrnil iz Inssbrucka. V četrtek se bo udeležil sklepne prireditve akcije Moj zdravnik 2011 v Ljubljani, v petek pa bo imel uvodno predavanje v okviru Odvetniške šole 2011 v Portorožu, so sporočili iz urada predsednika.

Preberite še članek iz tiskane izdaje: Predsedniku v Avstriji operirali raka prostate.

Zdravstveno stanje najvišjih politikov praviloma ne spada med informacije javnega značaja, več o tem si preberite v članku "Najslabše je, ko se sproži val govoric".