Kar 33,3-odstotna neuspešnost na dosedanjih tekmah v letošnji slovenski ligi (8 porazov in 16 zmag) je za Celje Pivovarno Laško črn madež, ki počasi že spominja na najslabše leto v klubski zgodovini: sezono 2008/09 s 13 porazi na slovenskih igriščih in le četrtim mestom v ligi. Če k vsem težavam v klubu in okoli njega v zadnjem času dodamo še zdesetkanost igralskega kadra (kapetan Petar Metličić ima poškodovan gleženj, Dejan Savič izpahnjeno rame, še vedno je na bolniški tudi Luka Žvižej), se Celjanom v Zlatorogu danes ne piše nič dobrega.

Že tako preluknjano celjsko rokometno ladjo, ki vedno bolj spominja na Titanik, je še dodatno šokirala odločitev trenerja Mira Požuna, da kljub ustnemu dogovoru ne bo vodil moštva v sezoni 2011/12. "Razlogi, da ne želim biti trener celjskega kluba v naslednji sezoni, so povsem osebni. Družina ne želi več gledati, kako trpim zaradi velikih naporov in pritiskov," je napovedano slovo po tej sezoni komentiral trener Miro Požun in dodal: "Občutil sem tudi nezaupanje in v takšnih okoliščinah je nesmiselno vztrajati." Celjani so ugodili prošnji Gorenja (iz Nemčije so se Velenjčani vrnili šele v ponedeljek zvečer) za preložitev derbija s srede na četrtek, v upanju na podporo s tribun pa se je celjski klub odločil za posebno prodajo vstopnic: dve je mogoče kupiti za ceno ene.

Po poškodbi organizatorja igre Marka Bezjaka je Gorenje padlo v rezultatsko krizo, ki je bila najbolj očitna na nedeljski prvi tekmi evropskega pokala EHF v Nemčiji, ko je domači Göppingen zmagal kar s 33:20. Trener Branko Tamše pred sosedskim dvobojem s Celjani opozarja: "Časa za žalovanje ob neuspehih zaradi zgoščenega tekmovalnega programa ni, iz porazov pa ne smemo delati tragedij, čeprav jih v tej sezoni skorajda nismo vajeni. Vsi v klubu in okoli njega moramo dvigniti glave in iti naprej."

Velenjčani so v letošnji sezoni dobili oba dvoboja s pivovarji (33:29 v Rdeči dvorani in 30:29 v Zlatorogu), a statistika danes ne bo igrala nobene vloge. "Za vsak klub, ki ima visoke cilje, je vsaka tekma zelo pomembna. Moštvi se dobro poznata med seboj, obe pa bosta glede na okoliščine igrali na vse ali nič. Kajti tako za nas kot Celjane sta točki nujno potrebni," napoveduje Tamše.