V Zavodu Tivoli, ki ga vodi Roman Jakič, so povedali, da v Centru Stožice ne nameravajo urediti igralnih salonov, temveč bodo organizirali tombolo in druge igre na srečo, povezane s športnimi prireditvami v Stožicah. "S prihodki od iger na srečo bo zavod lahko delno kril stroške obratovanja in investicijskega vzdrževanja športnih objektov Mestne občine Ljubljana," so nam še pojasnili v Zavodu Tivoli, kjer natančnih ocen o predvidenih prihodkih iz iger na srečo še nimajo.

Poleg Zavoda Tivoli se z igrami na srečo v Stožicah namerava posredno ukvarjati tudi Grep, ki bi rad v tamkajšnjem bodočem trgovskem središču oddal prostore za igralni salon. Zanimanje zanj je že pred časom pokazal Rok Furlan, ki je prek svojih podjetij solastnik Gradisa G, enega od partnerjev pri projektu gradnje trgovskega središča. V zadnjem času se je v povezavi z igralnim salonom v Stožicah omenjalo tudi hokejista Tomaža Razingarja, ki je lani z Janezom Pretnarjem ustanovil podjetje Casino Stožice s sedežem na Bledu. Razingar je dejal, da pogovori z Grepom trajajo že dalj časa in da konkretnih signalov od njih še ni dobil. "Mi smo jim ponudbo za najem prostorov za igralni salon dali in sedaj čakamo na njihov odgovor," je pojasnil Razingar in dodal, da je za Furlanove načrte izvedel šele pred kratkim iz medijev.

V Zavodu Tivoli so letos največ "postranskega" prihodka pričakovali od oddaje imen dvorane in nogometnega stadiona, s čimer so nameravali zaslužiti vsaj milijon evrov na leto. Pričakovanja pa so se izkazala za utopična, saj se na razpis za poimenovanje ni prijavilo nobeno podjetje. Pomemben vir za kritje stroškov so tudi VIP-lože, saj bi, če bi jih uspeli oddati, s tem zaslužili tudi do dva milijona evrov, kolikor bo občina letos namenila za vzdrževanje in upravljanje športnega parka Stožice.