Jutri bo mestni svet potrjeval kranjski proračun, težak 66 milijonov evrov. V njem je tudi dober milijon za začetek naložbe, ki jo mesto čaka desetletja. Gre za novo tribuno, ki pa je zdaj razširjena z manjšo dvorano, pokritim tekališčem in skupnimi prostori. V bodoče bo pod njeno streho tudi drugačna ponudba (zdravstvene storitve, gostinstvo), ki naj bi bila plod partnerstva z zasebnimi vlagatelji. Sedanji objekt ni zgrajen protipotresno in je dejansko nevaren.

"Poskusi reševanja so trajali dolga leta, zdaj je na vrsti naložba, ki se bo začela letos in bo predvidoma končana 2013. Mi si želimo, da bi pomemben del dokončali že prihodnje leto ter tako sodelovali pri mednarodni športni prireditvi," je dejala podžupanja Kranja Nada Mihajlovič. Pridobljeno gradbeno dovoljenje in okoli 6 milijonov evrov vredna naložba terjata različne aktivnosti. Zato skušajo pridobiti sredstva iz državnih virov, uspešni so bili pri športni fundaciji.

Osrednja pridobitev ne bo tribuna sama, ampak dvorana, pokrito tekališče in vse ostalo za vadbo atletike. Ker športni center služi tudi osnovnim in srednjim šolam in rekreativcem, gre za celosten projekt pokrajinskega in državnega pomena. Z olimpijskim pokritim bazenom, prenovljenimi zunanjimi bazeni, ponudbo športa in rekreacije Kranj s to res težko pričakovano gradnjo dobiva zaokrožen center, ki po svojem videzu sodi med najlepše v Sloveniji.

Prejšnja oblast je pripeljala projekt do pridobivanja dovoljenj, ni pa zmogla uresničiti obljube o naložbi in po tej plati bo odgovornost sprejel sedanji župan Mohor Bogataj. Rešitev problema s "srednjeveško tribuno" brez ogrevanja v kopalnicah in slačilnicah je namreč najavil že ob svojem zadnjem mandatu pred šestimi, sedmimi leti. Na novi tribuni si bo lahko tekmovanja ogledalo naenkrat več kot 3000 gledalcev, vsi prostori pa bodo omogočali tako vadbo kot mednarodne prireditve. Staro tribuno naj bi porušili poleti, glavna dela na novi pa naj bi končali že v prvi polovici prihodnjega leta.