Na svetovni lestvici vam kaže dobro. Trenutno ste 42. oziroma 26., torej se lahko neposredno uvrstite na olimpijske igre. Zadovoljni?

Moram biti zadovoljen, saj je mesto visoko. Po drugi strani sem v veliki negotovosti. Le 28 svetovnih igralcev se bo neposredno uvrstilo v London (po nacionalnem ključu največ dva na državo, op. p.), tako da sem precej na repu. Toda pomembno je, da sem se na turneji po Arabskem polotoku otresel nekaterih tekmecev in jih krepko prehitel.

Razmišljate v zadnjem času bolj o svetovni lestvici ali lastnih igrah?

Ves čas si dopovedujem, naj bom osredotočen na svojo igro. Navsezadnje je pošteno, da bodo olimpijski udeleženci znani za zeleno mizo. Toda nehote je pogled na lestvico in spremljanje tekmecev neizbežno. Kako bi denimo spregledal, da se je Šibajev (ruski igralec, ki je lani Tokiča premagal v prvem krogu MP Slovenije v Velenju, op. p.) v Varšavi uvrstil v finale. Na marčevski lestvici je bil 88., zdaj bo krepko skočil. Le upam lahko, da ne bo pred menoj.

Dejstvo je, da bo olimpijske potnike določilo svetovno prvenstvo v Rotterdamu...

Drži in prav je tako. Kdor bo v Rotterdamu dober, se bo neposredno uvrstil v London, kdor ne bo, bo iskal priložnost v krutih kvalifikacijah. Ne bojim se niti slednjega scenarija, a bi ga rad preskočil. Na dodatnih kvalifikacijah sem doživel že velika razočaranja in veselje, tako da mi ni treba znova skozi to. No, vse bo jasno 1. junija.

V nemški bundesligi vaš klub blesti brez trenerja. Krog pred koncem rednega dela lige zasedate drugo mesto, za v tej sezoni še, kar zadeva porazov, deviško Borussio Düsseldorf. Kakšno je vzdušje v Saarbrücknu?

Odlično. S Stegerjem in Monteirom smo odlična ekipa in smo precej izenačeni. Smo zelo nepredvidljivi, saj se na kosilu pred tekmo dogovorimo, kako bomo postavili. Kot veste, je Saarbrücken klub proizvajalca namiznoteniške opreme Tibhar, ki je tudi moj osebni sponzor, tako da so mi dali lastniki precej proste roke pri postavljanju igralcev. Pri izbiri sem vedno zadnji. Nekatere postavitve so bolj predvidljive. Ko denimo igramo proti Fuldi, vedno igram proti Janu Oweju Waldnerju, ki mi ustreza in ga redno premagujem. Levoroki Monteiro denimo niti v sanjah noče igrati proti švedskemu velikanu in gladko zmaguje na najboljši poziciji. Za zdaj se nam vse ujema.

Polfinalni tekmec Ochsenhausen s Kišikavo, Apolonio, Freitasom in Filusom bo močan zalogaj. Načrti?

Lepo bi bilo videti Reiterja Ihleja (lastnik Ochsenhausna, op. p.) razočaranega. Gre za izjemnega človeka, ki nikoli ne skriva čustev. Igralci Ochsenhausna redno prejemajo plače, a je hkrati Ihle do njih v primeru porazov precej kritičen v nemških medijih.

Jutri se boste na Galjevici na prvi tekmi finala evropske lige pomerili s Turki. Cilj?

Po pravici povedano se dvoboja kar malce bojim. Že proti Grkom ste videli, da imam v Sloveniji veliko težav z igranjem evropske lige. Odvadil sem se igrati na parketu, saj vsi treningi in tekme potekajo na tarafleksu. Hitro se zgodi, da te kdo preseneti, zdajšnji trenutek pa je nepravi. V primeru poraza bi zgubil preveč točk na svetovni lestvici v boju za neposredno uvrstitev na olimpijske igre.