Nekdanji selektor hrvaške rokometne izbrane vrste je podpisal novo pogodbo z Metalurgom. Pri slednjemu so se na namigovanja o morebitnem odhodu Červarja k Celjanom odzvali izjemno hitro in mu ponudili nov, dvoletni dogovor.

60-letni trener je klop rokometnega kluba iz makedonske prestolnice prevzel leta 2009 in z njim dvakrat zapored osvojil naslov državnih prvakov. S prihodom Červarja so hitro zrasle tudi ambicije lastnika kluba Minča Jordanova, ki želi z ustanovitvijo regionalne lige kvaliteto kluba še dvigniti.

Celjani so se okrepili z Rokom Žuranom

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je z levim zunanjim igralcem Rokom Žuranom, trenutno članom ormoškega Jeruzalema, podpisal pogodbo za sodelovanje v prihodnjih dveh sezonah. Pogodba bo stopila v veljavo v sezoni 2011/12, je v današnjem sporočilu za javnost zapisal celjski klub.

Žuran v Ormožu igra od sezone 2007/08, sicer pa je njegov matični klub Gorišnica, kjer je za člane prvič nastopil v sezoni 2004/05. Bil je član mlajših selekcij v slovenski reprezentanci, dvakrat pa je že nastopil za člansko izbrano vrsto ter dosegel šest zadetkov.

"Podpis pogodbe s Celjem je izpolnitev mojih želja. To sem čakal že od malih nog in si želel nekdaj zaigrati v celjskem dresu. To mi pomeni ogromno, hkrati pa je to zame velika obveza in šele začetek, saj se moram v novem okolju tudi dokazati in upravičiti zaupanje. Dejstvo, da Celje sestavlja mlado in perspektivno ekipo, je lahko velik plus v borbi za naslove, ki so v Celju vedno pričakovani. Vesel sem, da klub ohranja najvišje cilje tudi v prihodnje, zato komaj čakam, da se pridružim soigralcem ter da se sezona začne," je ob podpisu pogodbe dejal Žuran.