Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so v sporočilu za javnost pojasnili, da je bil Operativno komunikacijski center PU Ljubljana ob 18.33 obveščen, da naj bi 42-letni moški iz okolice Vinice v stanovanju varuške svojega petletnega otroka na Zaloški cesti v Ljubljani kršil javni red in mir. Moški se je zapletel v spor z bivšo partnerico, ki je zato zapustila stanovanje in poklicala policijo.

Njegova nekdanja partnerka je policijo klicala okoli 18.33 ure, po prepiru pa je zapustila stanovanje. Ko je prišla policija, je moški zahteval, da ti odidejo, zato so se odstranili. Gasilci so medtem namestili skočno blazino, na kraj dogodka pa so poslali tudi policijskega pogajalca.

Z očetom so prek telefona navezali stik in ga poskušali pomiriti, a je ta še naprej vztrajal, naj se vsi umaknejo. Najprej je skozi okno vrgel hčer, pri tem pa naj bi po poročanju prič vzel zalet. Vrgel jo je tako daleč, da je odletela mimo skočne blazine in pristala na avtomobilu. Ob tem se je huje poškodovala, zaradi česar so jo odpeljali na klinični oddelek za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo Kirurške klinike UKC Ljubljana.

Ko je moški skozi okno vrgel otroka, naj bi policisti poskušali vdreti v stanovanje in ga ustaviti, a jih je prehitel in tudi sam skočil z 9. nadstropja. Pristal je na betonski ograji in na kraju dogodka umrl.

Po neuradnih podatkih naj bi 42-letnik in njegova partnerka živela ločeno, moški pa naj bi bil nekdanji policist. Med drugim naj bi že bil obsojen zaradi nasilja v družini.