Po poročanju srbskih spletnih medijev je zadnja domnevna žrtev žganja 53-letni brezdomec, čigar truplo so našli na enem od gradbišč v Beogradu, medtem ko so pred njim v sumljivih okoliščinah umrli že trije moški, stari 47, 38 in 52 let. Zaradi domnevnih žrtev alkohola so oblasti naročile vrsto toksikoloških preiskav, s katerimi bodo ugotovili vzrok smrti. Tako rezultati obdukcij prejšnjih treh žrtev kot tudi vsi dosedanji podatki namreč kažejo na to, da so vse domnevne žrtve žganja pile prav močno alkoholno pijačo iz podjetja v Subotici.

Prebivalci vasice Prigrevica pri Apatinu, kjer ima Scaid svojo tovarno, so po zadnjem tragičnem dogodku povedali, da so imeli pri njih že več smrtnih primerov, ki naj bi bili povezani s spornim žganjem. Večino smrti so doslej povezovali s kroničnim alkoholizmom, saj niso vedeli za očitno prevelike količine metilnega alkohola v pijači.

Na dogajanje se je že odzvala tudi policija, ki je ravno konec minulega tedna priprla dva zaposlena iz tovarne. Eden od njiju je tehnolog v podjetju, medtem ko drugi vodi skladišče in tudi proizvodnjo v tovarni. Policija je oba pridržala za 48 ur, nato ju bodo predvidoma odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku v Subotici. Poleg tega policija vneto išče tudi lastnika spornega podjetja, 36-letnega Miroslava Milovanovića, ki so ga menda nazadnje videli pred približno desetimi dnevi, le nekaj dni po tistem, ko naj bi alkoholni zvarek iz njegove tovarne terjal prvo žrtev.

Kmetijska inšpekcija je doslej pregledala več kot 450 trgovin po Srbiji in s polic odstranila okoli 13.500 litrov spornega žganja.