Da so fički ena sama ljubezen, je prepričan tudi predsednik društva Fičo klub Slovenije Zvone Dolenc s Prevoj, ki ima doma sedem fičkov in je pobudnik tradicionalnega srečanja v Lukovici. "To je bil naš avto, avto zaljubljencev, saj je v njem tako tesno, da dva, ki sta se v njem ves čas dotikala, nista mogla dolgo ostati skregana." Čeprav je Zvone Dolenc papirničar in strojnik težke gradbene mehanizacije, je kar četrt stoletja inštruiral kandidate za voznike B-kategorije, od tega deset let izključno na fičkih. Zato jih je zares spoznal in vzljubil, pristavi. Za srečanje pa so si Lukovico izbrali tudi zato, ker je blizu Doba, kjer jih je na začetku v cerkvi sv. Martina blagoslavljal bivši župnik Slavko Judež, ki je prav tako ljubitelj in je tudi sam imel fička. Njihovo društvo šteje okoli sto članov, najstarejšega fička z letnico 1955, ko so jih začeli izdelovati, poseduje član iz Murske Sobote, na srečanjih pa je vedno videti celo paleto malčkov vse do leta 1985, ko so jih prenehali izdelovati. Da so se nekdaj v njih prevažali prav vsi in da njihovim restavratorjem tudi danes ne zmanjka domišljije, ni bilo težko opaziti, saj so jih predelali v policijska in gasilska vozila ter kabriolete in še marsikaj.

Da je s fički povezane veliko ljubezni, je prepričana tudi tajnica Fičo kluba Nuša Tovornik iz Celja, ki je trenutno samska in celo brez fička, saj se je tudi ta odpeljal z bivšim. A je prepričana, da bo štirikolesni malček kmalu spet v njenem življenju in to z lastnikom, ki ji ga bo pustil voziti, saj je ta majhen avto njena velika radost.

Pri še rosnih 24 letih se je na srečanje s svojim fičkom pripeljal tudi kuhar Jože Lešnjak iz Šentjerneja. "Nič zato, če so danes drugačni avti, na fička me vežejo prvi spomini in nanj sem se navezal že kot otrok," je pojasnil. Seveda mali lepotci niso všeč le njihovim lastnikom, saj je karavano, ki se je iz Lukovice dopoldne odpravila na blagoslov fičkov v Dob in nato še v Trzin, od koder se je s postankom na domačiji Rus znova vrnila v Lukovico, občudovala precejšnja množica občudovalcev. "Zažigal bi, če bi imel tak avto," je razmišljal devetošolec Žiga, mlajši bratec Žan pa je prikimal, da so to luštni avti. Tudi njuni mami Gabi so pri srcu, je dejala in priznala, da jo na parado fičkov nista zvabila le sinova, da si jo vsako leto ogledajo in radi pridejo tudi zato, ker njen mož igra v godbi Lukovica.