Göppingen - Gorenje (33:20): Zagotovo niti največji pesimisti niso pričakovali tako visokega poraza vodilnega moštva slovenske lige na gostovanju v Nemčiji. Z najhujšim porazom v letošnji sezoni so Velenjčani že zapravili vse možnosti za napredovanje v polfinale, tako da se bodo v nedeljo, 3. aprila, skušali domačim gledalcem v Rdeči dvorani oddolžiti vsaj s prestižno zmago proti Göppingenu. Začetek tekme ni obetal katastrofalnega razpleta za oslabljeno moštvo trenerja Branka Tamšeta (brez poškodovanega organizatorja igre Marka Bezjaka), a po izidu 3:3 so Nemci povsem zagospodarili na igrišču.

Že do odhoda na odmor so si priigrali neverjetnih deset zadetkov prednosti (18:8), v tretji minuti drugega polčasa pa je ta znašala že dvanajst (20:8). Nato so se gostje iz Šaleške doline le prebudili ter predvsem po zaslugi granitne obrambe 5-1 in učinkovitega napada (delni izid 8:2) visok zaostanek prepolovili na 16:22. Toda končnica v dvorani EWS Arena je znova pripadla petouvrščenemu moštvu nemške lige, ki si je do zadnjega znaka sirene priigralo kar trinajst zadetkov naskoka. O popolni premoči Nemcev dovolj pove že podatek, da je Gorenje v 60 minutah doseglo le dva zadetka več (20), kot jih je Göppingen že v prvem polčasu (18).

Maribor Branik - Amaya Sport San Antonio (28:34): Španci so že na prvi tekmi v dvorani Tabor upravičili vlogo velikega favorita. Po štirih zaporednih zmagah v premierni sezoni v Evropi (po dvakrat so bili boljši od češke Karvine in srbske Kolubare) so Štajerci doživeli prvi poraz, tako da bo sobotni povratni dvoboj v Pamploni verjetno le formalnost. Evropski prvaki iz leta 2001 so imeli v soboto vse vajeti igre v svojih rokah, po desetih minutah drugega polčasa pa so imeli že osem zadetkov naskoka (24:16). Kljub visoki prednosti niso popuščali (26:16), to pa se je zgodilo šele v zadnjih minutah, ko so Mariborčani (brez poškodovanega Hrvata Damirja Batinovića) skoraj prepolovili visok zaostanek.

"Španci so zasluženo zmagali, moji igralci pa so v zadnjih minutah pokazali, da bi lahko na tej tekmi storili kaj več. A po drugi strani v trenutkih, ko smo imeli priložnost za to, tega nismo izkoristili. Zapravili smo preveč priložnosti in naredili preveč napak, nasprotnik pa je vse to znal kaznovati," je razplet komentiral domači trener Marko Šibila in dodal: "Šest zadetkov ni nedosegljiva razlika, a vseeno ne bi sanjal o določenih zadevah, ki niso realne."

Cimos Koper - Azoty Pulawy (33:26): "Tako počasnega rokometa, kot sta ga dovoljevala portugalska sodnika, nisem videl že dolgo. Naša prednost je lepa, škoda je le, da smo ob koncu tekme dobili nekaj 'neumnih' zadetkov. Vsekakor bodo Poljaki morali igrati hitreje, če želijo zaostanek nadoknaditi, to pa je lahko samo voda na naš mlin," je po zmagi proti poljskemu klubu Azoty Pulawy ocenil Cimosov trener Fredi Radojkovič. Povratni dvoboj bo v soboto, 2. aprila, na Poljskem.

Telesno močni in visoki, a zaradi tega tudi okorni Poljaki so z zelo počasno igro vseskozi kradli igralni čas, tudi z nepotrebnim ležanjem po tleh, kar sta portugalska sodnika Ivan Cacador in Eurico Nicolau tolerirala. A gostujoče zvijače niso zmedle Primorcev, ki so si že do polčasa priigrali prednost petih zadetkov (17:12). V nadaljevanju so naskok še povečali, o njihovi premoči pa veliko pove podatek, da so se prav vsi igralci (z izjemo vratarjev Darka Stanića in Jureta Vrana) vpisali med strelce.