Index je denimo enega od člankov naslovil s ciničnim naslovom "Vsa čast, Slaven", kjer se avtor sprašuje, kako mukotrpno bi šele bilo, če bi morala reprezentanca igrati v Beogradu, Dublinu, Glasgowu ali Carigradu, če ima že v sanjski skupini težave. "Zaradi Bilića bomo trepetali do konca. Seveda bo selektor začel razlagati, da smo skupaj z Gruzijo, Izraelom, Malto in Grčijo v skupini smrti, pot na evropsko prvenstvo pa je herojski podvig," je oster Index, ki se sprašuje, kaj reprezentanca z vrhunsko individualno kakovostjo počenja na skupnih pripravah.

Portal 24 sata je izbral celo sedem največjih Bilićevih grehov, med katerimi mu očitajo neobičajen prijateljski odnos z reprezentanti, ki se selektorju lahko jočejo na ramenih, zaradi česar je Bilić začel izgubljati avtoriteto. Obenem poudarjajo premalo samokritike, nesprejemljivo taktiko, ki je razumljiva samo selektorju, in veliko govoričenja brez uspehov, kar je čudno glede na dejstvo, da so igralci v klubih v življenjski formi, rezultata pa ni nikjer. "Odprimo oči. Prišel je čas za hiter rez. Novi selektor in moderne metode vodenja tekem so nujno zlo," so zapisali na portalu 24 sata, kjer bi na mestu selektorja najraje videli nizozemskega strokovnjaka Guusa Hiddinka, a bi ta lahko prišel šele po koncu evropskega prvenstva prihodnje leto.

Časnik Jutarnji list je pod drobnogled precej posmehljivo vzel Bilićeve izjave o hrvaški Barceloni in zapisal, "da Modrić, Kranjčar in Raktić niso Xavi ali Iniesta, kaj šele Messi, gruzijski selektor Temuri Kecbaja pa je v slogu slovitega Joseja Mourinha popolnoma nadigral Bilića". Jutarnji list še dodaja, da je zdaj samo po sebi jasno, kako težko bo Hrvatom na povratni tekmi v Splitu, kjer kockasti niso zmagali še nikoli, zaradi česar raje igrajo tekme na Maksimiru v Zagrebu.

Precej črnila so za svoja peresa porabili tudi pri Večernjem listu, kjer so poraz v Tbilisiju označili kot strašanski spodrsljaj Bilićevih varovancev, ki je Gruziji omogočil največjo zmago v njeni zgodovini. "Bilić v prihodnjih mesecih ne bo imel mirnega spanca, čeprav bi ga moral imeti. Negledljiva Hrvaška je doživela sramoto, ki je večja od petarde na Wembleyju (1:5, op. p.) septembra 2009," je ocena Večernjega lista, ki se z zapisom o "čudnih selektorjevih idejah" tako kot preostali hrvaški mediji sprašuje o trenerskem (ne)znanju Bilića. Ta je sicer na tiskovni konferenci razlagal, da so reprezentanti na treningih prikazali največ do sedaj, a tega med tekmo niso prenesli na igrišče. "Enostavno je bil to naš slab dan. Za nami je šele polovica kvalifikacij, zato je treba dvigniti igralce in verjeti v lastne sposobnosti," je sklenil Slaven Bilić.