Dokl, ki je zadel 19 tarč od 20, je že drugič zapored ugnal svojega klubskega tekmeca Klemna Bauerja, ki je svojo priložnost zapravil na zadnjem streljanju stoje. Do takrat sta bila namreč oba precej izenačena, po brezhibnem zadnjem strelskem nastopu Dokla in dveh zgrešenih tarčah Bauerja, skupno je zgrešil štiri tarče, pa je bil zmagovalec znan že po odhodu slednjega s strelskega mesta. Tretje mesto je osvojil Vid Vončina (Brdo), ki je zgrešil sedemkrat.

"Po uspehu v četrtek in v soboto sem šel na start današnje tekme popolnoma brez pritiska. Zaradi hitrejše proge sem vedel, da bo odločilno streljanje. Ker sem nastopil s številko ena, sem lahko nadzoroval konkurenco na progi in potek tekme. Tri zmage zapovrstjo mi dajejo potrditev, da lahko na račun dobrih strelskih nastopov sestavim uspešne tekme in so ob koncu sezone nekakšen obliž na moje nastope v svetovnem pokalu," je dejal Dokl ob koncu sezone.

Na startni listi članic je bilo edino ime Andreja Mali, ki je brez konkurence osvojila drugi naslov v dveh dneh. V kategoriji mlajših članov je bil najuspešnejši Simon Kočevar, pri mladinkah pa Nastja Ravšelj, oba iz Kovinoplastike Lož, ki je bil tudi prireditelj zadnjih dveh tekem državnega prvenstva. Med starejšimi mladinci si je prvo mesto izboril Juš Kolarič (Brdo), pri mlajših pa Vid Zabret (Ihan).