Uvod v sezono ni prinesel velikih pretresov. Pravzaprav se je začela tako, kot se je končala lanska. Na vrhu je še vedno Sebastian Vettel. Na poti do enajste zmage v karieri ni imel nikakršnih težav. Vodil je od starta do cilja in imel pred najbližjim zasledovalcem 22 sekund naskoka.

"Dirka je bila odlična. Presrečen sem. Toda sezona je še dolga, veliko se lahko še zgodi. Zato moramo ostati trdno na tleh in narediti naslednji korak," je branilec naslova umirjal evforično vzdušje po novi zmagi. Vettel se je s starta - v kvalifikacijah si je 16. v karieri privozil najboljši položaj - skorajda izstrelil in imel že po prvem krogu nekaj sekund prednosti. Le ob prvem postanku je za nekaj krogov vodstvo prevzel Hamilton, toda ko je bil pri mehanikih še Britanec, se je Red Bullov dirkač vrnil na prvo mesto ter tam dirko tudi zanesljivo končal.

Medtem ko se je Vettel veselil uspeha in sta bila na stopničkah nasmejana tudi Hamilton in še posebej Petrov, za katerega je bila to sploh prva uvrstitev med najboljše tri in obenem prva uvrstitev ruskega dirkača na stopničke v zgodovini formule 1, pa sta bila nekoliko dolgih obrazov Mark Webber in Fernando Alonso, ki sta pričakovala več od petega in četrtega mesta. Še posebej drugi Red Bullov dirkač Webber, za katerega je bila to domača dirka.

"Po testiranjih nismo vedeli, kjer smo. A z novimi deli je dirkalnik, kot kaže, zares odličen, pa tudi delo smo danes opravili brez napak. Lahko smo ponosni," je žarel ruski dirkač, ki je že na startu skočil s šestega na četrto mesto, do konca dirke pa premagal Webbra in po zadnjem postanku v boksih še Alonsa.

Prijetno je presenetil tudi novinec v Sauberjevi ekipi Sergio Perez. V svojem prvem nastopu v formuli 1 je 21-letni Mehičan končal na sedmem mestu, tik za nekdanjim svetovnim prvakom in lanskim zmagovalcem Jensonom Buttnom z McLarnom. Uspeh Švicarjev pa je z osmim mestom dopolnil še Kamui Kobajaši.

Povsem praznih rok pa so ostali pri Mercedesu. Nekdanji sedemkratni svetovni prvak Schumacher je že začel zelo slabo, po dotiku z Jaimejem Alguersuarijem je ostal brez zadnje desne pnevmatike in moral že v prvem krogu k mehanikom. Že pred polovico dirke pa je razočaran zaradi težav s poškodovanim dirkalnikom zapeljal v bokse in končal dirko. Le nekaj krogov pozneje pa je po trčenju z Rubensom Barrichellom v travi ob stezi ostal tudi Nico Rosberg.

Sezona se bo nadaljevala čez 14 dni z dirko za VN Malezije v Sepangu.