Radovednost evropske komisije so lansko jesen sprožili medijski zapisi o tem, da je mestna občina v vlogi za razpis za evropska sredstva navajala neresnične podatke o vrednosti naložbe v nogometni stadion in o pričakovani najemnini, ki naj bi jo plačeval nogometni klub Olimpija. Pisali smo že, da so se na te informacije kmalu po izbiri mestne občine odzvali tudi na ministrstvu za šolstvo in šport, kjer so prav tako pozvali službo vlade za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, naj se izreče o domnevnih nepravilnostih. A jim je takrat minister Henrik Gjerkeš pojasnil, da je "za vsebino in procesiranje razpisov" odgovorno ministrstvo in ne njihova služba ter da bi se sami v postopek vključili le, "če bi zaznali kakšne sistemske ali procesne napake, ki pa jih ni bilo". Nepravilnosti v občinski vlogi kasneje očitno niso odkrili niti na ministrstvu in občina je prejela vsa razpisana sredstva.

Precej bolj "kooperativno" pa se je služba vlade za lokalno samoupravo in regionalni razvoj očitno odzvala na poizvedovanje evropske komisije, saj ravno na njeno pobudo zdaj služba zaključuje mnenje o pravilnosti dodelitve sredstev Stožicam. Ob tem je zanimivo, da na službi odgovor evropski komisiji pripravljajo že skoraj pol leta, po njihovem pojasnilu zato, ker jim komisija ni postavila skrajnega roka za pripravo odgovora. Če bodo na službi naposled ugotovili kakšno nepravilnost, lahko mestno občino doleti tako imenovana finančna korekcija dodeljenih sredstev, ki bo odvisna od pomembnosti ugotovljenih nepravilnosti.

Da pa bi mestna občina ostala brez že pridobljenih in Grepu prenakazanih evropskih milijonov za nogometni stadion, obstaja zelo malo možnosti, saj se je medtem izkazalo, da naložba v nogometni stadion kljub podražitvi projekta ni presegla v razpisu določene meje 45 milijonov evrov, medtem ko so glede zelo ugodne najemnine Olimpije, ki naj bi namesto v vlogi navedenih 18.000 evrov znašala le okoli 950 evrov, na mestni občini razložili, da gre le za najem "trave in slačilnic", ne pa tudi parkirnih prostorov, oglasnih prostorov, gostinskih storitev in za drugo ponudbo.