Francosko letalo rafale ga je zadelo z raketo nedaleč od Misrate, so sporočili iz poveljstva francoskih sil, ki sodelujejo v akciji proti Libiji. Sicer pa so letala zahodnega zavezništva tudi včeraj nadaljevala napade na vojaške cilje, tokrat prvič tudi na jugu države pri mestu Seba. Uradni Tripolis vztraja, da je med žrtvami večina civilistov, a ni neodvisnih virov, ki bi to potrdili. Libijska stran je ponoči zatrdila, da so letala koalicijskih sil v sredo zvečer napadla stanovanjsko četrt vzhodno od Tripolisa, pri čemer naj bi bilo ubitih veliko civilistov. Napadli naj bi tudi reševalce, ki so skušali pomagati poškodovanim v napadu. Novinarji, ki so ostali v Tripolisu, so lahko samo potrdili, da so bombe in rakete padale na obrobje libijske prestolnice.

Nadaljevali so se srditi spopadi pri mestih Misrata in Adždabija. Medtem ko so Gadafijevi privrženci po močnem topniškem in raketnem obstreljevanju zasedli del Misrate, kjer potekajo poulični spopadi, pa si uporniki prizadevajo ponovno zasesti pomemben kraj na poti proti Bengaziju. Poročajo, da se prebijajo "centimeter za centimetrom", a zgolj z lahkim orožjem niso kos tankom in topništvu. Še vedno upajo, da bodo zavezniška letala opravila težji del posla in uničila tankovske in topniške položaje, potem bi se uporniki lažje spopadli s pehoto.

Ameriška vojska je ob tem sporočila, da so v zadnjih 24 urah koalicijska letala izvedla 97 bojnih letov ter da so obstreljevali tanke in protiletalske enote. Britansko obrambno ministrstvo je v četrtek sporočilo, da je britanska podmornica izstrelila rakete tomahawk na cilje protiletalske obrambe.

Iz Libije še vedno bežijo tudi tujci. Libijo je od 20. februarja zaradi nasilja zapustilo kakih 280.000 ljudi. Mednarodna organizacija za migracije (IOM) pa je v četrtek ocenila, da je v Libiji še vedno okoli 800.000 tujcev.