Celotna investicija je znašala 210.000 evrov, sama prenova pa je trajala dobro leto, je v uvodnem nagovoru ob odprtju povedal direktor Zavoda Tivoli Roman Jakič.

Novih prostorov so še zlasti veseli v Klubu dviganja uteži Olimpija, saj so do sedaj trenirali v dotrajanih in neprimernih prostorih "V starih prostorih smo imeli plesen na stenah in vodo na tleh. Tudi ogrevanja ni bilo, tako da smo se pozimi greli s plinskimi grelci, ki jih navadno vidite v gostilnah," je povedal Uroš Herček, pomočnik trenerja pri Olimpiji.

Po njegovih besedah je dvorana velika pridobitev za dviganje uteži, saj je bil ta šport pri nas tik pred izumrtjem. Trenutno imamo v Sloveniji le dva kluba dvigalcev uteži, poleg Olimpije so to še Domžale. V Olimpiji zdaj načrtujejo promocijo tega športa po šolah, s katero bodo skušali privabiti čim več mladostnikov.

Trener Peter Curk, ki svoje delo opravlja že zavidljivih 50 let, meni, da bo nova dvorana pripomogla k zanimanju mlajše generacije za ta šport. Dosedanji slabi pogoji so namreč marsikoga odvrnili. "K nam je prišla mama s svojim 14-letnim dečkom. Fant je bil navdušen, toda mama je po ogledu prostorov dejala, da tu njen otrok ne bo treniral," opiše svojo izkušnjo Curk.

Pomen dviganja uteži pa ni le v ohranjanju te olimpijske discipline, trdi Herček, temveč tudi v ohranjanju znanja. "V tujini se vsi športi vračajo nazaj k olimpijski tehniki dviganja uteži, saj so raziskave pokazale, da je tovrstni trening najbolj učinkovit za hitro razvijanje moči." V svoje nove prostore tako ne vabijo le mladostnikov, ki bi želeli trenirati ta šport, temveč tudi druge športnike.

Na včerajšnjem slavnostnem odprtju so se poleg Olimpijinih dvigalcev uteži predstavili tudi člani namiznoteniškega društva Kajuh Slovan. Večnamensko dvorano pa so pred zbranimi gosti prvi preizkusili plesalci in plesalke plesne šole Mojca.