Avstralci so, odkar dirko od leta 1996 gosti Melbourne, za formulo 1 namenili dirkališče v Albert Parku. Pogodba med prireditelji in vodjo formule 1 Berniejem Ecclestonom za to prizorišče pa se bo iztekla čez štiri leta. Lani so v zvezni državi Victoria imeli z dirko kar 50 milijonov dolarjev izgube, zato je župan Melbourna Robert Doyle že namignil, da tekmovanja ne bi več izvajali, Ecclestone pa je na to odvrnil, da ima dovolj drugih kandidatov za izvedbo dirk formule 1.

Zdaj so se Avstralci domislili nove rešitve, kako bi formulo 1 obdržali na svoji celini. V Melbournu naj bi namesto začasne steze v parku sredi mesta zgradili namensko dirkališče na obrobju. Direktor dirke Ron Walker je dejal, da bo državno politično vodstvo s podrobnostmi projekta seznanil po koncu letošnje dirke ta konec tedna.

"Za projekt novega dirkališča bi potrebovali tri leta, kar pomeni, da bi morali začeti graditi že naslednje leto, če želimo dobiti novo pogodbo po letu 2015." Stroški gradnje naj bi bili primerljivi z obnovo teniškega centra v tem mestu, kar je mestne in zvezne oblasti stalo več sto milijonov dolarjev.