Ob njej so bili trener, Slovak Ivan Hudač, ter serviserja Italijana Gianluca Marcolini in Slovenec Miha Plahutnik. Niso jo razveseljevali le z vrhunsko pripravo smuči, ampak so jo ob prihodu v kontejner vsak dan pričakali s kavico, ki so jo skuhali v avtomatu, ki ga je po svetu tovoril Marcolini, ki je po slovesu Majdičeve zasut s ponudbami za delo v številnih reprezentancah iz srednje in vzhodne Evrope.

»Veliko sem prejokala med sezono, ko je v meni zorela odločitev za konec kariere. Trenutno mi je iz ure v uro težje. Fantastično sem se počutila, ko sem prespala v hiši pri starših, kjer je tudi mizica z mojimi največjimi priznanji. Ko sem se zjutraj v pižami sprehodila mimo nje, sem se zavedla, da smo dosegli veliko več, kot sem pričakovala, saj nisem nikoli upala pomisliti, da bom imela toliko kolajn in globusov,« je pripovedovala Petra Majdič, ki ji je tudi občasno zmanjkovalo besed, a je poudarila, da je srečen človek. »Vsem športnikom, ki trdo delajo, iz srca privoščim, da bi bili ob koncu kariere tako srečni, kot sem trenutno jaz. Pogrešala bom spremljevalno ekipo. Dvomim, da bom na delovnem mestu spoznala toliko dobrih ljudi, kot sem jih v športu,« je govorila Petra in se posebej zahvalila trenerju Hudaču, ker ji je zadnjih pet let dal krila, da je doživela izjeme uspehe. Marcolini, ki je za pripravo smuči včasih žrtvoval božične praznike, je bil vseskozi opora šampionki. Plahutnik je dokazal, da so lahko tudi Slovenci najboljši serviserji na svetu.

Govoril je tudi direktor Smučarske zveze Slovenije Matija Vojsk (tokrat so pripravili šopek rož, torto in šampanjec), a ga nihče ni poslušal, ampak je bilo iz besed Petre in spremljevalcev jasno razvidno, v kom so imeli največjo oporo, ko so se lotili projekta, ki je v petih letih proračun slovenskih smučarjev tekačev dvignil z 250.000 na 650.000 evrov. »Primož Ulaga, hvala ti, ker si nas razumel, da smo doživeli pet fantastičnih let,« je začel Gianluca Marcolini, nadaljevala pa Petra: »Hvala, Primož, čeprav je bilo včasih z njim težko, ker je vedno govoril, kaj zmorem, in je postavljal visoke zahteve. Bil je izjemen poslovni partner in motivator, ki me je vseskozi podpiral. Ker je bil vrhunski športnik, je bil njegov pogled povsem drugačen. Dobili smo tisto, kar športniki najbolj potrebujemo.« Ulaga je bil dolgoletni direktor nordijskih reprezentanc, po reorganizaciji je v letošnji sezoni direktor trženja, večina nordijske družine ga pogreša, ker ni več v prvi vlogi, saj bi že danes imeli ključne rešitve za prihodnost slovenskega smučarskega teka.

Majdičeva je dejala, da je vsak nadomestljiv, in posebej poudarila, da ima slovenski smučarskih tek izjemno veliko mladih tekmovalk. Petra pravi, da jo bomo še videvali, le nekoliko manj kot doslej. »Pred menoj je veliko novih izzivov. Najprej se bom spočila in se več družila z ljudmi, ki so mi bili vedno blizu. Verjetno bom na željo Hudača nekakšen tihi svetovalec v smučarskem teku, ker se še ne počutim sposobna za višje funkcije. Ne želim si takoj druge kariere, ampak se moram umiriti tudi v zasebnem življenju,« je sklenila Majdičeva, ki bo tudi ambasadorka kandidature Planice za svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju leta 2017.