Na generalki pred nedeljskim gostovanjem v Nemčiji, kjer se bo na prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala EHF pomerilo z Göppingenom, je Gorenje proti Trimu upravičilo vlogo favorita. Gostitelji so si že pred koncem prvega polčasa priigrali visoko vodstvo s 13:7, vendar so Dolenjci nato naredili delni izid 5:0 in na odmor odšli zgolj z zadetkom zaostanka.

Trebanjci (v njihovih vrstah je blestel organizator igre Staš Skube, ki je dosegel kar enajst zadetkov) so korak z vodilnim moštvom slovenske lige držali samo do izida 18:16, nato pa so igralci trenerja Branka Tamšeta dosegli tri zadetke zapored. V nadaljevanju so Velenjčani zlahka držali prednost in na tretji medsebojni tekmi v letošnji tekmovalni sezoni še tretjič premagali Trimo.

Tudi Cimos je še tretjič v tej sezoni opravil z Mariborom Branikom, junak včerajšnjega dvoboja na Štajerskem pa je bil gostujoči vratar Jure Vran, ki je zbral neverjetnih 24 obramb. Sredi prvega polčasa so Mariborčani še vodili s 7:6, vendar so nato Primorci dosegli kar šest zadetkov zapored. Ko so gostje na začetku drugega polčasa povedli s 17:10, poleg tega pa so zaradi poškodbe kolena gostitelji ostali brez Hrvata Damirja Batinovića, je bil dvoboj v dvorani Tabor dokončno odločen. V predzadnji minuti je mladi Žiga Smolnik poskrbel za rekordno prednost desetih zadetkov (30:20), zmaga pa je za Cimos seveda dober obet pred sobotno domačo tekmo v četrtfinalu evropskega pokala challenge proti poljskemu klubu Azoty Pulawy.

»V Mariboru ni bilo nikoli lahko, a je naša zmaga povsem zaslužena. Obramba je bila super in je prispevala velik delež k moji odlični predstavi. Uspeh proti Mariborčanom je dobra popotnica pred sobotno tekmo s Poljaki v Bonifiki,« je dejal Cimosov vratar Jure Vran. Branikov rokometaš Rok Ivančič (s soigralci ga v soboto v domači dvorani čaka prva četrtfinalna tekma evropskega pokala pokalnih zmagovalcev proti španskemu klubu San Antonio) je priznal, da so Koprčani zasluženo zmagali: »Tekmo smo dobro začeli, a smo nato 'razbranili' Vrana. Cimos si je zatem priigral visoko prednost in jo v nadaljevanju zlahka držal. Sami smo si krivi za poraz, ki je nepričakovano visok, toda upam, da bo v soboto proti Špancem bolje.«