Avstralski mediji poročajo, da bo 80-letnik v času dirke za VN Avstralije obiskal župana New Yorka , Michaela Bloomberga, s katerim se bo pogovarjal o morebitnem gostovanju dirkaške karavane v Velikem jabolku.

Ecclestone bo v ZDA odpotoval na povabilo newyorškega župana, ki si je zamislil dirko po Staten Islandu. Bloombergovo povabilo je Ecclestone dobil le nekaj tednov po tem, ko je vlada avstralske zvezne države Viktorija namignila, da zaradi visokih stroškov v prihodnosti razmišlja o tem, da ne bi več prirejala dirke v Melbournu.

Na žalost mnogih pa New Yorku trenutno ne kaže najbolje, saj se za gostovanje Formule ena potegujejo številne države. Dirkališče tako gradijo v Delhiju, dirkalo se bo v Rusiji, pred kratkim je svojo veliko nagrado dobila Južna Koreja, najboljše dirkače na svetu pa si želijo gostiti tudi številne arabske države.

Dirkanje, s številnimi stolpnicami v ozadju, je že dolga leta Ecclestonova želja. Britanec je v preteklosti razmišljal o dirki v New Jerseyu, a je to možnost zavrnila tamkajšnja lokalna skupnost. ZDA se bodo na koledar Formule ena sicer vrnile prihodnjo sezono, ko bo dirka potekala v mestu Austin v Teksasu.