Gregorinova je v skupnem seštevku svetovnega pokala osvojila osmo mesto, kar je njen najboljši dosežek. "Dosegljivo je bilo tudi sedmo mesto, kaj več pa še ne. A prvič enomestna številka v svetovnem pokalu je enkraten dosežek. Za več bo morala več tvegati, kar nam letos še ni uspelo. Moramo delati na hitrejšem prvem strelu, to je tisto, kar nam manjka, a to gre počasi," ocenjuje trener Uroš Velepec.

Slednji sicer ni mogel prehvaliti vseh dosežkov svoje varovanke, ki je imela izredno konstantno sezono, na koncu je v boju za visoko uvrstitev nastopala celo obolela, a vseeno kritično dodal: "Manjkale so seveda stopničke. Za še bolj vidno uvrstitev bomo morali na vseh tekmah imeti še dve, tri mesta boljšo uvrstitev." Veseli se predvsem dejstva, da Gregorinova še ni dosegla svojega maksimuma in da še lahko napreduje.

Tudi Andreja Mali je dosegala tiste uvrstitve, ki jih je vodstvo od nje pričakovalo, Tadeja Brankovič Likozar je na nekaterih tekmah dokazala, da se je uspešno vrnila med najboljše, a je po Velepčevem mnenju sposobna še precej več, kot je pokazala.

V moški konkurenci je Fak po prestopu v slovensko vrsto upravičil visoka pričakovanja. Na koncu se je brez osmih tekem vseeno uvrstil med najboljših 25 v svetovnem pokalu: "Jakov bi že letošnjo sezono končal med najboljšo deseterico, če bi nadaljeval sezono po ameriški turneji. Na njega v prihodnosti najbolj računamo. Je talent in ima razčiščene pojme, kaj ta šport je."

Bolj kritičen je bil Velepec do ostalega dela ekipe: "Klemen Bauer je letos naredil manj, kot je sam pričakoval. Predvsem strelsko je bil slabši kot prejšnjo sezono. V biatlonu zmagujejo le tisti, ki tečejo in streljajo brezhibno. Vasja Rupnik po majhnih korakih napreduje, odlično je to pokazal v štafeti na svetovnem prvenstvu, je pomemben za ekipo. Janez Marič je prav tako nastopil slabše, kot je pričakoval, začel je super na prvih tekmah, pozneje pa - kadar je odlično tekel, je to pokvaril na strelišču in obratno. Pri Petru Doklu težava ostaja tek. Pokazal je nekaj zelo dobrih nastopov, predvsem na svetovnem prvenstvu, a seveda iščemo način, kako bi to izboljšali."

V novi sezoni velikih sprememb v slovenskem taboru ne pričakujejo. Velepec upa, da bodo prav vsi tekmovalci ostali v biatlonu. Malce ga skrbi dejstvo, da na Pokljuki v novi sezoni ni tekme svetovnega pokala, kar pomeni tudi nekaj nižji proračunu za biatlonski tabor. Posebne novosti pa si želijo tudi pri opremi, kjer že razvijajo ogrevano rokavico, predvsem zaradi poškodbe Faka, saj je znano, da omrzlina pusti posledice in da je nevarno, če bi mu prst slučajno še enkrat zmrznil: "To že razvijamo in mislim, da ne bo težav. Jakov v tem trenutku že trenira, predvsem na rolkah in za novo sezono bo povsem nared."

Glavne tekme so že za biatlonci, konec tedna bo na Pokljuki še državno prvenstvo, Jakov Fak, Teja Gregorin, Klemen Bauer in Andreja Mali pa imajo tudi povabilo za nastop na ekshibicijski tekmi sredi aprila na Kamčatki. Pri nekaterih je želja za nastop velika, a 100-odstotno ti nastopi še niso potrjeni.