Odbojkarji ACH Volleyja so izpolnili največji cilj v sezoni. Niso postali evropski, niso postali državni prvaki, postali so zmagovalci tekmovanja, ki je glede na kakovost za njih največji izziv. Zmaga v ligi prvakov bi bila utopija, naslov prvakov v državnem prvenstvu dosežek, ki jim ga ne more nihče odvzeti, edino tekmovanje, ki je varovancem črnogorskega trenerja Igorja Kolakovića pomenilo določeno mero negotovosti, je bila srednjeevropska liga. V rednem delu so Blejci doživeli le en poraz, v težkih trenutkih je bil boljši Hypo Tyrol, toda ko je bilo najbolj potrebno, so slovenski prvaki vendarle dokazali, da so boljši od avstrijskih prvakov, sicer njihovih večnih tekmecev.

Čeprav je bil izid 3:0, pa ACH ni imel lahkega dela. Avstrijci so bili večji del tekme enakovredni, na začetkih nizov so bili celo v prednosti, toda Blejci so še enkrat dokazali, da znajo zaigrati najbolje, ko je to najbolj potrebno.

Tekma najboljših ekip lige se je začela z enakovredno igro. Po prvem tehničnem odmoru se je razigral Paolo da Costa in pri rezultatu 12:9 je blejski trener Kolaković vzel polminutni odmor. Ta je obrodil sadove, predvsem po zaslugi napadalnih akcij Šketa. Domači trener Stefan Chrtiansky je poizkušal z menjavami, toda z blokom Davorja Čebrona so domači prišli na minimalni zaostanek šele v končnici. A Dejan Vinčič in Kyle Van Dijk vendarle nista dovolila, da bi v vodstvo prišli domači igralci.

Ti so drugi niz sicer odlično začeli. Povedli so s 5:0, toda Šket je bil videti, da ga ta izid najbolj moti. S servisi je svojo ekipo spet vrnil v igro, čeprav je bilo v blejski vrsti še vedno veliko nihanj, pa je ob drugem tehničnem odmoru že vodila s 16:13. Tirolcem se je uspelo približati na točko zaostanka (21:22), a so gostje znali zadržati mirno glavo in s točko Matevža Kamnika osvojiti še drugi niz.

Zbrano igro so slovenski prvaki prenesli v uvod tretjega niza (6:10) in gostitelje prisilili v polminutni odmor. Z bučno podporo s tribun so se Tirolci vrnili v igro, na 14. točki so izid celo izenačili. Blejci so se hitro vrnili in z uspešnim servisom Vinčića odšli na drugi tehnični odmor z dvema točkama prednosti (14:16). Toda tudi to ni bilo dovolj za mirno končnico. Hypo Tirol je z blokom Tonija Kankaanpääe izid še enkrat izenačil (22:22), toda v napeti in zanimivi končnici niza so bili spretnejši in srečnejši slovenski prvaki.