V Falunu je minuli konec tedna skupno nabrala 192 uvrstitev med trideseterico na posamični tekmi, od tega 109 tudi med deseterico. Za primerjavo: prvi dve točki sploh je pritekla Nataša Lačen šele 14. decembra 1994 z 29. mestom na planini Tauplitz. Petra Majdič je točke nabirala od Faluna do Faluna. Od februarja 2000 do marca 2011 skupno kar 7582 točk.

Petra Majdič je osvojila kar 47 zmagovalnih stopničk na posamičnih tekmah, prve 1. februarja 2001 v Asiagu, in 24 zmag, od tega 20 v sprintu, kar Petro Majdič uvršča med peterico najuspešnejših v tridesetletni zgodovini svetovnega pokala. Za Norvežanko Marit Bjoergen (49), Rusinjo Jeleno Vaelbe (45), Norvežanko Bente Skari (42 zmag) in Finko Virpi Kuitunen (27) ter pred Italijanko Stefanio Belmondo (23) in Poljakinjo Justyno Kowalczyk (22). Petrino statistiko FIS s tekem svetovnega pokala dodatno krasi smetana etapnih preizkušenj (Tour de Ski, Kuusamo, Falun). S tega kupčka ima Petra Majdič s skupno osmih tourov še dva skoka na stopničke na Tour de Ski in šest uvrstitev med deseterico. Skupno je, kako simbolično, nabrala točke svetovnega pokala z natančno 200 postavk. 192 s posamičnih tekem in osmih tourov.

V Drammnu marca 2006, ko je še pod taktirko Roberta Slabanje osvojila prvo zmago, je bila to njena 99. tekma v svetovnem pokalu. Pod vodstvom Ivana Hudača ni odstopila na nobeni tekmi, le dvakrat pa je končala zunaj trideseterice. Prvič je bilo to v Oberstdorfu na novoletnem Tour de Ski, naslednji dan je na istem prizorišču zmagala prvo tekmo na razdalji, daljši od sprinta. Statistično se je torej v zadnjih petih sezonah več kot na vsaki tretji tekmi zapored veselila zmagovalnih stopničk. Zmagala je na vsaki peti tekmi. Le na tretjini tekem je končala zunaj najboljše deseterice. Samo na štirih tekmah v svetovnem pokalu ni videla cilja. Trikrat je odstopila, enkrat, v Brussonu decembra 2001, pa se je za tekmo že ogrevala, s starta pa se zaradi prehudih zdravstvenih težav ni zapodila.

Pri statistiki Petre Majdič se pojavlja nekaj zmede. Vsa izvira iz uvedbe večdnevnih etapnih preizkušenj, novoletne Tour de Ski, finskega odprtja v Kuusamu in tretje leto zapored končane na Švedskem v Stockholmu in Falunu. FIS v svoji statistiki vodi Tour de Ski kot eno samo tekmo, čeprav traja osem tekmovalnih dni, in zmago prišteje le skupni zmagovalki. V posebni rubriki pa šteje tudi posamične etape, ki jih sicer točkovno za kristalni globus vrednoti polovično. Večina poznavalcev, tudi Petra Majdič, dvomov o štetju nima. Vsaka od etap na Tour de Ski je prava tekma z vso konkurenco, razen s tistimi, ki se je načrtno izognejo, kot se lahko izognejo tudi drugim polnovrednim tekmam.

Prav zaradi teh zgornjih posebnosti se pojavljajo različne številke zmag kraljice Marit Bjoergen, ki je prav včeraj praznovala 30. rojstni dan. Če upoštevamo uradno, vmes tudi popravljeno statistiko FIS, je Bjoergnova v Falunu slavila 46. zmago v svetovnem pokalu in s tem ujela kralja teka Bjoerna Daehliea. Od tega ima mišičasta Marit tri zmage v skupnem seštevku tourov. Na posamičnih etapah je nabrala šest zmag, Petra Majdič osem. Bjoergnova ima tako dejansko že 49 zmag na posamičnih tekmah svetovnega pokala, če jih Petri Majdič štejemo 24.

Iz zbirke številk najdemo še nekatere zanimivosti. Svojo prvo zmago v Drammnu je Petra Majdič dosegla nekaj dni kasneje kot Petter Northug, prvi zvezdnik teka.